Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Ținute spectaculoase la Seara Designerilor 2014 (Galerie FOTO)

Seara Designerilor 2014 (203)Seara Designerilor, eveniment ajuns la a 4-a ediție, reprezintă un mijloc de promovare și o platformă de întâlnire esențială dintre designeri și sătmăreni. Grand Mall Satu Mare a găzduit vineri seara evenimentul monden al Sătmarului, Seara Designerilor.

Ediția din acest an face parte dintr-un eveniment mai amplu, dedicat conceptului de ”frumos” și anume ”Beauty days”, adresându-se atât specialiștilor în modă, cât și celor din domeniul hair-stylingului.

”Seara designerilor” este un reper important al modei sătmărene, care an de an prezintă publicului interesat noi generații de designeri și colecțiile lor, aducând în același context creatori de modă consacrați și tineri designeri.

Prima colecție care a deschis evenimentul s-a intitulat ”The A-line”, a cunoscutei creatoare de modă Alina Fîrte. Noua colecție este definită de forma literei A, o nouă siluetă AlinKa, care denotă feminitate și în același timp mister, punând la încercare imaginația privitorilor.

Alena Ignătescu, președinta Asociației Designerilor Sătmăreni ”Transilvania Designers” și inițiatoarea organizării Seara designerilor, a prezentat în această seara colecția ”East-West”, o colecție experiment, care dorește să aprofundeze tehnicile de croi specifice conceptului ”Origami”, prin crearea unor  construcții arhitecturale, tridimensionale prin plierea și draparea materialelor.

Colecția ”Remember” a Ancăi Tomșa a adus o amintire a anilor când se cosea cu mâna pe pânza de etamină imprimeuri florale. Acum broderia este aplicată pe piele, catifea și stofă.

Pentru a produce reacții este nevoie de ceva mai îndrăzneț, acesta fiind scopul urmărit de designerul Codruța Ana Cătărău pentru public. Simplitatea croiului, materialele de tip jersey, nuanțele de alb, crem și nude alcătuiesc descrierea colecției ”Reacții” din această seară.

Pentru ”Seara Designerilor”, CM reprezentată de două spirite creative: Sebastian David (image consulting) și Cosmin Mureșan (fashion design) a adus în atenția publicului probabil cea mai cunoscută poveste care ne-a fascinat copilăria: Scufița Roșie, transformată într-o metaforă de imagine a trecerii prin viață. Colecția din această seară a adus un omagiu actriței Gabriela Dorgai.

Este o poveste spusă altfel. Întotdeauna am fost atrași de povești și de basmele copilăriei. Ideea a pornit de la Sebastian și practic a devenit un proiect de imagine. Povestea de la care am pornit este Scufița Roșie văzută altfel. Astă seară Scufița Roșie a fost o tânără senzuală, luptătoare, hotărâtă, lupul a avut o capă supradimensionată, la fel de senzual, bunica s-a transformat în cele din urmă în piesa de final care a avut o mânecă de trei metri, tocmai pentru că există acolo o metaforă a timpului scurs. Este o poveste altfel spusă, este povestea oricărei femei implicată într-un act artistic.  Este de altfel omagiul nostru memoriei Gabrielei Dorgai. Am fost foarte traumatizat de cruzimea acestui act care s-a întâmplat. Faptul că scena teatrală sătmăreană are deja în acest an, două imense pierderi, ne-a dus cu gândul că dincolo de ludismul acestei colecții trebuie să existe și o parte de seriozitate, de revenire la egalitate”, a declarat pentru designerul Cosmin Mureșan.

Am lucrat în această seară cu echipă extraordinară. Ne-am bucurat de fetele de la Trust Models, mireasa colecție a fost Oana Țimerman, unul dintre cele mai bune manechine internaționale de Satu Mare, florăria Belle Fleur ne-a oferit aranjamentul de la final, iar coafurile extraordinare și machiajul au fost realizate de talentatele Adriana Popescu și Alina Marchiș. Este o poveste spusă altfel, prin care arătăm că lucrurile antice pot fi puse și în viața de zi cu zi”, a afirmat Sebastian David.

Colecția ”Gluge Gxgia” a avut ca temă oceanul. Conceptul colecției este îmbinarea a două stiluri total diferite, într-o colecție pret a porter, Stilului grunge, nonconformist și rebel i-au fost asociate elemente și piese vestimentare glamour, rezultând un stil ”glunge” cu imprimeu pictat manual, inspirat de vietățile oceanului.

Liana Szilagyi a prezentat colecția Diva in Evening Light, concept pentru o femeie sofisticată, cu atitudine, independență și care dorește să iasă în evidență.

Colecția ”Romantic Moments” a Monicăi Ștrango a adus pe scenă femeia romantică cu sensibilitate, delicatețe și putere. Colecția a fost evidențiată de măștile realizate de Mihaela Pastor.

Colecția Urban Safari a designerului Zita Pop este capsula 2015 pentru Inedit.

Designerul sătmărean Zsolt Popa a avut o colecție mai puțin obișnuită, ”Horses Fall-Winter 2014-2015”m în care abordează un stil nonconformist pentru a se pune accentul pe mentalitatea îngustă care, în mileniul al 3-lea domină încă, în unele structuri ale societății.

Organizatorii ediției 2014: Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Asociația Designerilor Sătmăreni ”Transilvanian Designers” și Școala de Arte Satu Mare. Modelele au fost asigurate de Gaby’s Models Agency, coafurile realizate de: Aniela Tegzes și Bianca Raţ, iar machiajul a fost asigurat de Sas Gabriela, Andreea Tămăşan, Ramona Mureşan.

Sâmbătă, 15 noiembrie, va fi dedicată profesioniştilor din domeniul coafurii. Pe parcursul întregii zile, brandurile Wella, label.m, DAVINES, Revlon Professional, Asociaţiile Intercoiffure România, Nashi Argan vor susţine seminarii în cadrul cărora 25 dintre cei mai cunoscuţi hair stylişti din ţară vor prezenta trendurile anului 2015 în ceea ce priveşte tunsorile, culorile, coafurile de ocazie şi produsele noi care vor apărea anul viitor în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.