Ultima actualizare: azi, 09:46
Locale

Sondaj CSCI: Transilvănenii spun că Ponta a fost mai bun ca Iohannis în prima confruntare

captura-realitatea-iohannis-ponta58% dintre alegătorii cu drept de vot din regiunea Transilvania consideră că Victor Ponta a fost mai bun decât Klaus Iohannis în prima confruntare dintre cei doi, de la Rea­litatea TV, se arată într-un sondaj de opinie realizat de CSCI.

Înfrângerea lui Iohannis a fost confirmată și în celelalte regiuni ale țării. În Moldova, 77% dintre respondenți au spus că Ponta a fost mai bun ca Iohannis, în timp ce în Muntenia 73% dintre alegători au aceeași opinie.

La nivel național, 70% dintre respondenții sondajului CSCI au apreciat că Victor Ponta a dominat în prima dezbatere cu Klaus Iohannis.

Degringoladă în tabăra lui Iohannis: majoritatea votanților săi spun că Ponta a fost mai bun

Iohannis a fost văzut ca un învins în pri­ma confruntare cu Ponta și de majoritatea votanților săi. Astfel, 55% dintre cei care au declarat că ar vota cu Klaus Iohannis, au spus că acesta a fost clar dominat de contra­candidatul său în dezbaterea televizată de la Realitatea TV.

Acest rezultat denotă practic starea de spi­rit din rândul activiștilor ACL, care au lucrat pentru Iohannis în campania electorală și care își văd acum toată munca zădărnicită de prestația favoritului lor.

Nehotărâții l-au văzut mai bun pe Victor Ponta

Victor Ponta este perceput ca marele câștigător al confruntării de la Realitatea TV și în rândul alegătorilor indeciși, care nu aveau o opțiune clară la începutul dezbaterii.

65% dintre aceștia au spus că Victor Ponta a fost mai bun în confruntarea cu Klaus Iohannis, opinie care i-ar putea determina să voteze în cele din urmă cu candidatul so­cial-democrat.

În esență, convingerea nehotărâților repre­zenta principala miză a dezbaterilor televi­zate, întrucât cel care convinge mai mulți alegători din această categorie își poate asi­gura victoria în scrutinul din 16 noiembrie.

Sondajul a fost realizat de CSCI, la comanda Fundației Multimedia, în data de 11 noiembrie, pe un eșantion național de 800 de persoane cu drept de vot, care au urmărit dezbaterea de la Realitatea TV. Interviurile au fost aplicate prin metoda CATI. Marja de eroare este de ±3,5%, la un nivel de pro­babilitate de 0,95.

Cine domină dezbaterea electorală de la Realitatea TV?

Votanți Klaus Iohannis

Victor Ponta – 55%

Klaus Iohannis – 45%

Votanți nehotărâți

Victor  Ponta  -65%

Klaus Iohannis –  35%.

Sursa: PSD Satu Mare

22 comentarii

 1. satmarenii voteaza PONTA ! Răspunde

  Iohannis nu inseamna SCHIMBARE ! Iohannis inseamna TOT BASESCU !
  Dupa 10 ani cu Basescu, VREM TOT REGIM BASESCU ?!
  Iohannis nu inseamna nimic.E doar o marioneta ! In spatele lui,oameni puternici, fara scrupule si fara drag de tara, fac jocurile.Si sunt extremistii lui TOKES.Si e extrem de periculos…Si nu e joaca!Iohanis a acceptat sprijinul extern/intern al extremistilor si le-a si multumit !

  Vreti liniste,unitate si prosperitate sau vreti dezbinare, ura si razboi ?!…

 2. Satmarean Răspunde

  Gata ! Noi satmarenii ne-am saturat de Klaus Iohannis ! Ne-am saturat de traficantul de copii ! Ne-am saturat de atatea minciuni si dezinformare din partea unui om care nu stie ce vrea pt Romania !Ne-am saturat de Basescu, Boc, Blaga, Udrea, Videanu ! JOS IOHANNIS ! VOTAM PONTA !

 3. Vidraru Maria Răspunde

  Doamne pazeste-ne si ai grija de noi ! Nu ne lasa pe mana traficantului de copii !!!

 4. Ferencz Toth Răspunde

  Dl. Johannis nu e traficant de copii precum spuneti dvs. si PSD-ul. Iata si argumentul pentru acest lucru: https://www.youtube.com/watch?v=m3t74v8UAiU&feature=youtu.be

 5. Mirica Răspunde

  Cea mai tare promisiune a lui Victor Ponta: „Dacă mă faceți președinte, v-ați scos: s-ar putea să vă pomeniți cu un premier competent!“

 6. Mirica Răspunde

  Maimuța plagiatoare o vrut sa fie smechera dar nu i-a ieșit . Doamne feri sa ajungă Cimpanzeul președinte , sa vedeți atunci Planeta Maimuțelor in Romania, vai de capul oamenilor decenti , integri si cu bun simt

  doamne ajuta ..Iohannis presedinte

 7. Mirica Răspunde

  pentru Vidraru Maria=DRAGA VICTOR, TI IUBIM,
  CA CA T INI VREM SA HIM !!

 8. observator Răspunde

  Prezidentiabilul ACL Klaus Iohannis a declarat ca premierul Victor Ponta a mintit atunci cand a afirmat ca nu se pot face sectii suplimentare.

  El a prezentat in cadrul unei conferinte de presa un sms din partea unui oficial german care infirma cele sustinute de autoritatile romane.

  “Biroul Electoral Central a reiterat faptul ca se pot face sectii suplimentare si ii cer lui Victor Ponta sa il bage in priza pe ministrul de externe: Scoateti-l din relatiu si bagati-l in viteza si sa rezolvam problemele!”, a spus Iohannis.

  Apoi a prezentat sms-ul venit din partea lui Bern Fabitius, deputat in Bundestag-ul german.

  “Este suficienta o solicitare oficiala si nu e nici o problema. Cu sprijinul partii germane se pot organiza sectii suplimentare. MAE german a informat ca se pot face sectii suplimentare, dar nu au fost solicitari. Au fost oferte din partea unor municpalitati ca se pot face”, a relatat prezidentiabilul ACL.
  Si apoi un nou apel la premier:
  “Domnule Ponta daca tot veniti cu hartiute macar faceti copiutele ca lumea”, a spus el.

 9. Satmarean Răspunde

  Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, i-a solicitat prezidențiabilului PSD, Victor Ponta, să convoace de urgență Parlamentul pentru a pica legea amnistiei și grațierii.

 10. Reformatorul Răspunde

  Oameni buni,in ciuda nebuniei care ne-a cuprins pe toti si a polarizarii electoratului in doua directii,
  un lucru este clar si evident.
  Klaus Iohannis nu este perfect.Este un om cu bune si cu rele care se poate identifica cu noi toti. Este un om normal.Care este emotiv cand apare in public,care nu este un bun vorbitor,care cateodata se inroseste din cauza emotiilor,care cateodata nu gaseste replica potrivita,Dar are o mare calitate.Este un om serios care impune decenta.Sigur ca mai are multe de invatat in ale politichiei,si ,cu siguranta,o va face.
  Este o alta optiune pentru noi toti,este optiunea
  normalitatii. Si sper ca ea sa fie invingatoare!

 11. dascal Răspunde

  Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, i-a adresat un apel lui Victor Ponta să convoace de urgență Parlamentul pentru a pica legea amnistiei și grațierii.
  ”Există o temă publică foarte importantă pe care am prezentat-o deja aseară: legea amnistiei și grațierii. L-am invitat pe contracandidatul meu VP ca împreună să facem în așa fel încât Parlamentul să se reunească mâine, să se ia în considerare legea amnistiei și grațierii și toate solicitările de încuviințare.
  Le solicit președinților celor două Camere ca astăzi să se reunească Biroul și să se reunească de urgență Parlamentul. De asemenea, mâine să se încuviințeze cererile de urmărire penală.
  Este ultimul moment în care, domnule Ponta, în care puteți să demonstrați că ceea ce reclamați, că vreți stat de drept, și credeți”, a declarat Klaus Iohannis.

 12. dascal Răspunde

  Pomana electorala a cordata profesorilor ar putea fi returnată. Profesorii ar putea fi obligați să dea înapoi cei 700 de lei acordați pentru dezvoltarea profesională, acordat de Guvern.
  Formularele POSDRU pentru acordarea acestor fonduri nu au fost făcute in prezența unui expert așa cum cere legea.

 13. Geo Răspunde

  Ce manevre…ce manipulari josnice!!! tot ce se primeste se va da inapoi inzecit: taxe, impozite, EUR,

 14. Toader Răspunde

  Nu conteaza ca Ponta este plagiator si mincinos … important e sa fie ROMAN si ORTODOX.

 15. dascal Răspunde

  Unii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române fac un joc murdar, oferind un avantaj colosal candidatului Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale, potrivit deputatului Theodor Paleologu. Acesta regretă că “o serie de episcopi joacă această carte a confesionalismului, că Ponta e ortodox şi Iohannis e luteran. Cât obscurantism şi ce ruşine!”.
  În opinia lui Theodor Paleologu, “Victor Ponta are un avantaj colosal, are tot statul de partea lui, văd că şi o bună parte din ierarhia Bisericii Ortodoxe face marea greşeală de a se vinde pentru bani şi intră în acest joc al campaniei electorale. Slavă Domnului că unii n-o fac, dar sunt câţiva ierarhi pe care-i respect foarte mult, care n-au intrat în acest joc şi cinste lor că nu o fac, precum mitropolitul Iosif de la Paris şi alte figuri luminoase ale Sinodului”.
  Deputatul a mai declarat, la RFI, că regretă “faptul că o serie de episcopi au intrat în acest joc murdar şi joacă această carte a confesionalismului, că Ponta e ortodox şi Iohannis e luteran. Cât obscurantism şi ce ruşine pentru biserica noastră ortodoxă ca unii episcopi să spună aşa ceva!”

 16. Mirica Răspunde

  in pacate .nimeni nu vorbeste de faptul ca comunistii (cacofonia intentionata!) au condus direct sau indirect aceasta tara de 25 de ani.sa recapitulam deci.antre 1990-1996 au condus pe fata.intre 1996-2000 au condus la vedere cei din opozitie! dara iata o parte din aceasta opozitie;victor ciorbea,adrian severin,ilie serbanescu,calin popescu tariceanu,alexandru atanasiu,sorin pantis,bogdan niculescu duvaz…iar trecerile la matca pot continua.intre 2000-2004 nu mai e cazul de exemplificari(guvernul nastase).intre 2004-2008 avem printre altii pe tariceanu,george copos,codrut seres,radu stroe(deocamdata),apoi guvern boc 1,2008-20012;dan nica,ilie sarbu,ion bazac,marian sarbu,nicolae nemirschi,gabriel oprea,ecaterina andronescu,constantin nita,mihai stanisoara,liviu dragnea,si ultimul pe lista cu voia dvs PONTA.oare cati acoperiti,cati oportunisti vom constata ca au siluit acesta tara?

 17. Mirica Răspunde

  Actrița Luminița Gheorghiu, în „Sunt o babă comunistă”

  Are 71 de ani. E sprintenă şi ageră. Mereu pusă pe treabă, mereu în priză. O iubesc, dar ce să fac cu ea duminică? Să o închid în casă? Altfel votează cu Ponta. Mai am câteva zile să o conving, însă sunt slabe şanse, după interminabilele discuţii pe care le-am avut în ultimul timp. Problema e, că în discuţiile pe care le avem în familie, nu vorbeşte ea, ci vorbeşte Gâdea sau Ciuvică sau ăia de la România TV a lu’ Ghiţă. Nu are argumente pentru o dezbatere civilizată şi tot timpul Băsescu e de vină!

  Ca ea mai sunt câteva milioane de oameni şi, sincer, mă gândesc cu groază că, după un preşedinte marinar, o să avem unul plagiator. Mă uit pe statistici, pe cifrele sociologilor, pe sondaje: mă îngrozesc şi consider că doar o minune se poate întâmpla ca să nu iasă preşedinte Il Dottore.

  Am avut tot timpul opinii politice diferite. Ea cu Iliescu, eu cu Constantinescu, ea cu Năstase, eu cu Băsescu, ea cu Ponta, eu cu Iohannis. Zilele trecute, am facut-o ​babă comunistă şi i-am recomandat filmul cu același nume. Mi-a spus că ea nu a fost membră de partid în viaţa ei şi n-a vrut să se uite la film. Gândeşte la fel ca personajul principal interpretat de Luminiţa Gheorgiu: „Comunismul a făcut blocul şi mi-a dat apartament gratis, ca să cresc un copil”.

  Zilele trecute am sunat-o, să o anunţ că plec la Timişoara, la miting. Mi-a spus: „Ce miting? Ce să faci acolo?” Să protestez, i-am răspuns. „Măcar îţi dau ăia bani?” a fost replica ei, după ce mi-a povestit cum a văzut ea la televizor, că au venit de la Iaşi cu autocarele.

  Ca toţi ceilalţi pensionari, stă pe întuneric, ca să facă economie la curent sau încălzeşte apa caldă, ca să nu consume prea mult. Trăieşte de 25 de ani într-o lume similară cu ce era înainte de ’89, oarecum nostalgică acelor vremuri. Vorbeam despre chestia asta cu cineva zilele trecute şi mi-a zis că e o chestie psihologică valabilă pentru toată lumea: toţi suntem aşa, în sensul că asimilăm experienţele şi amintirile din tinereţe, cu momente de care ne aducem aminte cu plăcere. De câte ori nu aţi auzit „Nu mai e ca atunci”?

  Nu o învinovăţesc de nimic. Mi-e dragă şi simpatică, mai ales când mă face „băsist”. O spune aşa, cu accent pe „ă” şi îi dă o conotaţie negativă cuvântului, ca şi cum ar spune „vai şi amar de capul tău”. O tatonez de ani buni cu controversele din politică, însă am făcut-o mai în glumă, mai în serios. De două săptămâni gluma s-a îngroşat şi mi-am dat seama că e greu să-i schimb opinia politică pentru turul doi. În primul tur am fost mai liniştit, a votat cu Tăriceanu, dar în turul doi mi-a zis că nu poate să voteze cu Băsescu sau cu hoţii din PDL (aici are parţială dreptate). Dar totuşi, între hoţii din PDL şi nepoţelul lui nea Ilici e diferenţă mare, pe care ea nu poate să o înţeleagă.

  Da, ştiu, o să se găsească câţiva deştepţi, care o să citească aceste rânduri şi o să spună că nu-i respect dreptul la vot, la opinie, la democraţie, valori pentru care îmi bat gura toată ziua. „E dreptul fiecăruia de a alege, că ne convine, că nu, asta e. Să blamezi pe cineva că alege ceva (nu contează cum), înseamnă ca te pişi pe drepturile omului şi pe ea de democrație”, îmi spunea un prieten care cunoaște situația cu maică-mea, zilele trecute.

  I-am răspuns, că nu am cum să respect opiniile unor oameni care sunt mințiți. Îi pot respecta pe ei ca oameni, dar nu părerile lor, pe care o să încerc să le schimb. Iar dacă nu merge cu argumente, pentru ca sunt prea în întuneric (vezi cazul maică-mii), o să recurg la șantaje sentimentale. Care nu o să vină din partea mea, ci a nepoţelului, pentru că ştiu că e mai sensibilă la ce zice el. În fond şi la urma urmei e în joc viitorul lui, nu al meu sau al maică-mii. Aşadar, şantajaţi-vă sentimental părinţii şi bunicii până duminică, în cazul în care n-aveţi chef de un preşedinte mitoman şi plagiat

 18. ACAB Răspunde

  PUIE MONTA !!!!!

  SATMARENII VOTEAZA KLAUS IOHANIS !!!!

 19. satmarenii voteaza PONTA !!! Răspunde

  MA INSPAIMANTA ideea ca acest IOHANNIS sa castige prin nu stiu ce ACCIDENT COSMIC FATAL ACEASTA TARA !
  Am urmarit confruntarea de la B1. Acest om poate lua orice forma daca este pregatit si programat cu intrebari /raspunsuri , este un robot perfect in mana cui trebuie sau in mana cui ajunge. Nu uitati ca TOKES si ceilalti extremisti asteapta dupa colt…
  Dupa prima confruntare spuneam ca nu are nimic de oferit poporului.Ca e gol-pusca de orice continut! Ca e doar un sac de grimase urate,schimonoseli faciale neplacute, aere si fumuri nejustificate de ceva cunostinte de vreun fel, gol-gol-gol !
  Ca Presedintelui trebuie sa-i umble mintea rapid,sa aiba reactii rapide, interes pt aceasta tara,pt Constitutia ei, trebuie sa ne apere,ca n-are nimic de oferit poporului ceva din mintea si sufletul sau decat grimasa, mormaieli,rabufniri ciudate!…
  La Realitatea a fost ADEVARATUL Iohannis…
  La B1 a fost ROBOTUL…
  Romania are nevoie de un PRESEDINTE, nu de un ROBOT !
  “Sunt convins ca premierul PONTA va fi un PRESEDINTE MARE !”- Matteo Renzi , premierul Italiei.
  Satmarenii voteaza categoric PONTA -PRESEDINTE ! pentru ca vor sa-si traiasca viata fara conflicte, fara ura si dezbinare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.