Ultima actualizare: azi, 19:02
Locale

Testări gratuite la Spitalul Județean II, de Ziua Mondială Împotriva Diabetului Zaharat

ziua mondiala a diabetuluiÎn fiecare an, în ziua de 14 noiembrie, în întreaga lume, este marcată “Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat”.

Cu acest prilej,  Spitalul Județean de Urgență, în strânsă colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare, va organiza, o acțiune de prevenire, depistare precoce, control și tratare a acestei maladii care afectează tot mai mulți oameni.

 Acțiunea va avea loc în cursul zilei de 14 noiembrie în Locația II a SJU Satu Mare (Spitalul Vechi), între orele 9-17. La această acțiune au acces gratuit toți cetățenii municipiului și județului Satu Mare.

Toți cei care se vor prezenta la analize, li se va recolta sânge pentru determinarea glicemiei și se va măsura greutatea și înălțimea și circumferința abdominală. În cazul în care se vor depista persoane cu valori mari ale glicemiei, acestora li se vor efectua analize suplimentare.

Timpul de așteptare va fi scăzut, 10-15 minute de persoană, se va lucra simultan la mai multe mese, iar la finalul examinării fiecărui pacient prezent  i se va înmâna o fișă în care vor fi consemnate toate datele, înălțime, greutate, circumferință talie, glicemie.

 Întreaga acțiune va fi sprijinită de Laboratorul de analize medicale PsihoTest și va fi supravegheată de personalul de specialitate din cadrul Centrului de Diabetologie Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Virgil Enătescu consideră că viceprimarul Marcela Papici este “autorul moral” al uciderii actriței

Academicianul Virgil Enătescu acuză administraţia locală, în mod direct pe viceprimarul Marcela Papici, că este incapabilă să gestioneze problema asistaților...

Închide