Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Ziua Internaţională a Toleranţei marcată la Satu Mare

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZiua de 16 noiembrie a fost declarată de către Organizaţia Naţiunilor Unite  „Ziua Internaţională a Toleranţei”.

Pentru a marca importanţa acestei zile pentru societatea contemporană,  la Colegiul Naţional „ Doamna Stanca” Satu Mare a avut loc joi, 13 noiembrie, o dezbatere cu tema Toleranţă şi convieţuire.  Cu acest prilej elevii claselor  a IX-a A, C, F,  de la profiluri şi specializări diferite,  au realizat proiecte la care au lucrat în echipe şi pe care le-au prezentat colegilor.

Materialele elaborate au evidenţiat importanţa toleranţei în ceea ce priveşte  crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea personalităţii umane şi a unei societăţi deschise şi democratice. De asemenea s-au prezentat informaţii despre prejudecăţi şi discriminare, ca elemente negative care se regăsesc în societăţile contemporane iar un loc  aparte i-a revenit prezentării drepturilor omului în general, ale copilului, în special.

Toate aceste materiale au constituit baza unor discuţii şi argumentări pentru nevoia de toleranţă, multiculturalitate, diversitate, respect şi acceptare de sine şi a celorlalţi. Toleranţa a fost înţeleasă ca o  „armonie în diferenţe”.

La această activitate au participat, ca invitaţi, doamna director al Colegiului Național ”Doamna Stanca” , prof. Anna-Maria Marușca, doamna director adjunct  , prof. Cristina Gherman, doamna profesoară Gabriela Silaghi, domnul profesor Sorin Ursei.

Activitatea a fost organizată şi coordonată de domnul profesor de ştiinţe socio-umane din cadrul colegiului,  profesor dr. Adrian Havrincea.

Sursa: Colegiul Naţional „Doamna Stanca”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.