Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Ultimele aplauze pentru actrița Gabriela Dorgai

Inmormantare Gabriela Dorgai (99)Regretata actriță a Teatrului de Nord Satu Mare, Gabriela Dorgai, a fost condusă astăzi pe ultimul drum de familie, colegi din teatru, prieteni și cunoștințe îndurerate de moartea tragică a actriței. În aplauze, Gabriela Dorgai a părăsit pentru totdeauna Teatrul de Nord.

Șocul și tristețea se citea pe chipul fiecărei  persoane prezente, iar moartea cruntă a actriței în vârstă de doar 43 de ani a înmărmurit întreg orașul.

Înconjurată de cei peste o sută de persoane, actrița a fost omagiată de colegii din teatru cu care și-a petrecut aproape 20 de ani din viață.

Gabriela Dorgai ne-a dăruit cu frumusețe, cu bunătate, cu discreție și cu modestie talentul său timp de 24 de ani. Nu o vom uita niciodată și locul ei în sufletele noastre va rămâne de-a pururi ocupat. Suntem alături de familia în marea durere și mulțumim tuturor oamenilor cunoscuți sau necunoscuți care ne-au transmis condoleanțe, și prin noi familiei, considerându-ne și pe noi familia ei. Suntem alături de Bianca și îi spunem să fie mândră de mama sa și că oricând va avea nevoie de un ajutor, o vom ajuta. Probabil că nu e nedrept să mori când te cheamă Dumnezeu, dar sigur e nedrept să fi omorât. Nu știu dacă în Rai există teatru, probabil că nu că ar fi greu de întreținut o trupă atât de numeroasă, cu atâția actori care s-au hotărât să devină îngeri și de aceasta propun să ținem un altfel moment de reculegere pentru Gabriela Dorgai, ultimul înger care a intrat în trupa lui Dumnezeu, să o aplaudăm”, a afirmat cu durere în glas regizorul Andrei Mihalache.

Aproape 20 de ani am jucat pe scenă împreună cu ea în multe spectacole și tot timpul îmi spunea că ești un mare vorbăreț. Vasilică tu niciodată nu poți să taci, întotdeauna trebuie să ai ultima replică. Este cumplită această plecare a ei, am vrut să îmi strâng toate poemele pe care le am și să încerc să i le citesc dar am smuls doar câteva cuvinte azi dimineață din mine și le-am pus pe hârtie, și o să le citesc ca să știe că am avut ultimul cuvânt. Gabriela avea atâta bun simț că își cerea iertare și florilor înainte să le miroasă. Era atât de tăcută uneori că auzeam în prejma ei cum bate inima ei de fluture. La sfârșitul reprezentației, când se nimerea să fim împreună la aplauze, mă strângea de mână cu putere descărcând parcă aplauzele din inima ei în palma mea. Fiecare gong care va bate de acum încolo o să îmi aducă aminte de tine. Satu Mare, la cer, o fată dragă suie, versuri îngerilor să spuie”, a spus actorul Vasile Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.