Ultima actualizare: ieri, 21:40
Locale

Colinde pentru copiii fără adăpost din Congo

colindatori micula (9)Grupul Karizma al Școlii Gimnaziale ”Gellert Sandor” din Micula reprezintă România în cadrul proiectului ”Porți Verzi”, colindători din Uniunea Europeană. Micii colindători din Micula, prin proiectul lor, strâng bani pe care-i vor dona copiilor din lumea a treia, respectiv din Congo, Africa. În acest proiect sunt implicați copii din Austria, Germania, Italia, Elveția, Slovacia, Ungaria.

Grupul Karizma este alcătuit din 15 elevi și sunt îndrumați de profesoarele Loredana Morar și Bakos Anna. Micii colindători din Micula prezintă tradițiile și obiceiurile noastre de iarnă, prin colinde vechi și autentice din trecut cum ar fi: Steaua, Capra, Plugușorul, Sorcova, Viflaimul.

Copiii au fost primiți cu entuziasm de reprezentanții instituțiilor publice, organizații și comunități locale din municipiu și județul Satu Mare, iar urările de Crăciun și An Nou aduc mai aproape de sufletele sătmărenilor spiritul din Betleem.

Grupul de colindători internaționali, CÂNTEC DE STEA PENTRU PĂMÂNT, formează cea mai mare organizaţie umanitară din Europa în primul rând, pentru a ajuta copiii fără adăpost din lumea a treia, în acest an îndreptându-şi atenția spre Congo, Africa.

Implicarea copiilor în proiecte de dezvoltare umanitară va fi punctul central al proiectelor de ajutor pentru aceşti copii. În acest scop, copiii din grupurile de colindători participanţi în proiectul “Porţi Verzi ” vor deprinde obiceiul  a lucra cu alte sute de copii din Europa, vor învăţa să lucreze în echipă şi să aibă compasiune pentru copiii fără adăpost, iar acest lucru va încuraja, de asemenea, oamenii de bine din România, să li se alăture în realizarea unui scop nobil.

Proiectul se va continua prin demersul lor de a proteja mediul, în cadrul celei de-a doua acţiuni ce va avea loc în primăvara anului 2015, când vor prezenta afişe ecologice realizate de ei.

2 comentarii

  1. Morar Loredana Răspunde

    Mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat! Sărbători fericite!

  2. Morar Loredana Răspunde

    Mulţumim tuturor pentru sprijinul acordat! Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Judeţul Satu Mare se înfrăţeşte cu judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg

Consilierii judeţeni sătmăreni s-au întrunit astăzi în ultima şedinţă ordinară din acest an, adoptând mai multe hotărâri. Printre acestea se...

Închide