Ultima actualizare: azi, 19:44
Locale

Daruri de la copiii din Germania pentru copiii sătmăreni

DSC_2029În pragul Sărbătorilor de Iarnă sufletele oamenilor devin mai nobile, mai atente, mai generoase. Acest lucru este cu atât mai înălţător când vine vorba de copii.

Acţiunea de  Crăciun al Fundaţiei Hans Lindner se repetă din an în an, din 2004 încoace. Totul a pornit de la cadourile trimise de elevii şcolilor din Arnstorf si Reischach din Germania, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, copiilor din judeţul Satu Mare.

Fundaţia Hans Lindner, partenerul român al acestei acţiuni contribuie la reuşita acţiunii prin organizarea transportului din Germania la destinaţia finală, dar şi prin identificarea comunităţilor destinatare, scopul fiind nominalizarea unor comunităţi nevoiaşe, rar frecventate de vizitatori.

În 2014, 601 de daruri minunate, pregătite de copii germani de vârsta de 6-10 ani, destinate copiilor de aceeaşi vârstă au ajuns în şcolile din Săcăşeni, Mihăieni, Unimăt, Dobra, la cei 12 copii de la Casa Soarelui din Călineşti şi la Asociaţia Langdon Down Transilvania din Satu Mare. În acest an, cu ajutorul antreprenorului sătmărean Lieb Mihaly, 200 de pachete au ajuns şi în judeţul Sibiu, în satul Mălâncrav. Fiecare cadou colorat şi împodobit conţinea ceva drag, simplu, ceva care să transmită căldura Crăciunului.  A fost o reală surpriză pentru copii. Nu s-au aşteptat să se gândească tocmai la ei “Moşul”, ba chiar cineva, undeva în lume. Au primit cadourile cu mare drag şi au colindat cu glasuri cristaline de bucurie.

Copiii din Germania, precum şi Fundația Hans Lindner speră, că prin simplitatea şi puritatea sentimentelor transmise împreună cu cadouri, au reuşit să readucă spiritul Crăciunului, dar poate şi a unei prietenii de viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Distribuţia facturilor E.ON este realizată de Poşta Română

E.ON Energie România a decis încetarea colaborării cu Total Post, iar la momentul de faţă, serviciul de distribuire a facturilor...

Închide