Ultima actualizare: azi, 08:31
Locale

Scandal în Poliția Satu Mare: „Gașca” șefilor care și-a votat salarii de excepție

sigla snapIn data de 22.12.2014  a fost convocat Consiliul de conducere al I.P.J. Satu Mare (format din șefii de servicii si de politii municipale/orasenesti) in vederea alegerii a 8 politisti care sa beneficieze de un spor pentru lucrari de exceptie intre 30-50% din salariul de baza.

               „Gasca” de șefi a dictat ca cele 8 salarii sa fie impartite astfel: 5 la ofiteri si 3 la agenti iar cuantumurile cele mai mari, de 40-50% sa fie acordate exclusiv ofiterilor. Asta desi ponderea agentilor de politie este de 70%. Mai mult, pentru mimarea unei transparente a actului managerial, cei prezenti au decis ca fiecare sa propuna 3 politisti cu  „numele” și fara a se motiva concret care sunt meritele deosebite și lucrarile exceptionale pe care le-au intreprins. Dupa numaratoarea finala, în mod „surprinzator” cele mai multe voturi le-au primit 5 sefi prezenti in sala, toti ocupand functii de conducere.

               Mai mult, dintre cei 5 sefi cu norocul scris in frunte, 3 au mai beneficiat si in ultimele 6 luni de acest spor. Se prefigureaza astfel o practica specifica „gastilor”, ca sa nu folosim „grupuri organizate”, ca din 6 in 6 luni, cei din Consiliul de conducere, sa se voteze intre ei alternativ. Si uite asa, agentii de politie si ofiterii cu functii de excutie sunt lasati pe din afara si sunt infranti de acest sistem de tip mafiot, cu toate ca acesti sefi traiesc de pe urma muncii lor.

               Dorinta de a-si pastra functiile si de a iesi in evidenta a sefilor  imbraca forme care incalca orice norme de moralitate. In acest sens, prezentam situatia cms. sef Zbona Adrian, seful Pol. Mun. Satu Mare și a cms. șef Stan Vasile, sefului Sectiei 1 Politie, care si-au arogat meritele pentru prinderea autorului care a comis mai multe talharii in zona Micro 17 .

De fapt, talharul a fost prins de un agent de politie din cadrul Serviciul de Actiuni Speciale care, aflandu-se in timpul liber, a auzit strigatele unei femei pe o strada alaturata si a reactionat imediat, urmarind autorul mai mult de 3 km iar in final l-a imobilizat si a recuperat intreaga suma de bani si telefoanele mobile ale victimei. In mod paradoxal acest agent de politie nu se regaseste pe aceasta lista, desi si-a pus in pericol viata. Faptul ca cei doi sefi au indus in eroare cetatenii, lasandu-i sa creada ca prinderea autorului nu a fost o intamplare , ci a fost o „actiune” bine organizata de ei, denota disperarea cu care acestia incearca sa iasa in evidenta si sa-si pastreze functiile „caldute”.

Pentru aceasta „fapta”, cei doi sefi se regasesc pe lista sporurilor de lucrari de exceptie iar cuantumul in bani pe care acestia il vor primi lunar, timp de 6 luni, se ridica la aproximativ 1800 lei in plus la salariu, asta in timp ce pentru cei 3 agenti de politie sporul de 30%, cat le-a fost stabilit, se ridica la aproximativ 250 lei. Ca fapt divers, cms. sef Zbona Adrian are in derulare mai multe cercetari disciplinare iar cms. sef Stan Vasile, a fost mai mult de 4 luni in concediu medical.

Dragi contribuabili, cam astfel de lucrui se intampla in cadrul Politiei satmarene, in timp ce politistii cu functie de executie nu mai au nicio motivatie sa-si faca treaba si sunt descurajati constant de astfel de episoade. Orientarea, pilele si slugarnicia au ajuns sa reprezinte singurii  indicatori de performanta dupa care sunt evaluati politistii.In calitate de reprezentanti ai organizatiei sindicale nu putem sa-i indemnam pe politisti sa protesteze prin neimplicare in munca, dar este acelasi lucru daca le recomandam sa se comporte la fel ca acesti sefi carora li s-a acordat salariul pentru lucrari de exceptie.

Ne aratam inca o data indignarea si neputinta in fata acestei „gasti” care comanda si conduce I.P.J. Satu Mare și a caror singur obiectiv il reprezinta pastrarea functiilor pe care le ocupa.

Presedinte Birou Teritorial Satu Mare

Agent principal de politie

ANREICA COSMIN DOREL

14 comentarii

 1. burangutan Răspunde

  daca primea si seful de la sindicat nu era scandal :)))))))))
  daca se gindea cineva de la inceput

 2. Matei Răspunde

  Sper ca nu l-au uitat nici pe viruosul si merituosul SEF Vlad…. La cat i-a pupuat undeva pe PSD-isti, merita o prima grasa. plus ca apropape l-a prins pe criminal, judetul SM e cel mai sigur din tara…plus alte si alte merite!

 3. Matei Răspunde

  propo stima domnule sef de sindicat, cum v-a mers firma in 2014? Au fost ok contractele?

 4. adi Răspunde

  Pai normal ca sio dat sefii lor ca daca dadeau la aia din strada nu mai ramanea pt ei nimic !!!!!

  • andreica Răspunde

   Zice marele Andrei ca ca le-ar fi cerut si lor propuneri.Dar cum nu stiau sa scrie au renuntat la pretentii!

 5. votant special si fraier Răspunde

  Se stie ca vlad si zbona sunt capul mafiei di politia satmareana afara cu ei frati satmareni afara cu ei frati satmareni

 6. Ionel Răspunde

  Tov.Andreica de ce nu esti impartial ? Pe prietenul tau URATE de ce nu îl pui la socoteala? Se pare ca este la a doua tura de ciolan+cascaval. Acel procent de 50% ar trebui sa fie atribuit agenților care munesc cel mai mult si au ponderea cea mai mare nu invers. Individul STAN frecvent a afirmat ca are cel mai mare salariu dintre șefi, in trecut a fost avansat tot prin intermediul pilelor,politicului, imbarligaturilor. . . . si in prezent a fost votat tot de URATE.

 7. pop mihai Răspunde

  Dar de tovarasu urite care este corupt pina in maduva oaselor nimeni nu zice nimic…..

 8. File Tibor Răspunde

  Policia din Satu Mare este la brati cu mafia din judeti,si a ri fi benefic o cercetare mai profunde in legatura conpetenta lor.De altfer ei sunt egal cu zero,POLITISTI din SATU MARE.

 9. politist coect Răspunde

  domnilor de la dna intoarceti puti capul si spre TOVARASUL ARITE sa vedeti ce puroi iese de acolo,,,,,…….

 10. balamuc Răspunde

  Adevarul este ca… ar fi bine ca fiecare om sa se uite la faptele lui si apoi sa porneasca tot felul de atacuri idioate la adresa altora!
  Domnule “politist” Andreica…
  -Ar trebui sa va vedeti de dosarul penal pe care il aveti pentru fals si uz de fals in loc sa vorbesti tot felul de tampenii…
  -Se pare ca la capitolul “venituri” firma de paza pe care o conduci si detii in Bucuresti iti asigura tot ceea ce tine de acest capitol, deci despre ce vorbim?
  – care este raspunsul ANI in legatura cu incompatibilitatea rezultata din tripla calitate de politist-lider de sindicat-proprietar de societate de paza???
  -daca esti atat de corect si atat de bun politist si iti pasa de soarta semenilor tai colegi, de ce ai solicitat suspendarea din functia de politist mai ales ca “iti place la nebunie munca de politie”???
  -Cum poti apara drepturile cuiva daca nu esti activ si nici macar nu te afli in inspectoratul pe care il reprezinti???
  Domnule “politist” Andreica… sunteti penibil!!!

  • Cosmin Andreica Răspunde

   Am vaga impresie ca in spatele acestui comentariu se afla, cu certitudine, unul dintre norocosii „sefi” care vor beneficia de salariul de lucrari de exceptie. Insa pentru a nu va da satisfactia de a deturna atentia de la subiect, va raspund punctual la toate intrebarile astfel:
   – dosarul penal de „uz de fals” reprezinta o FACATURA impotriva mea, care după 2 ani, s-a finalizat cu o solutie de „SCOATERE DE SUB URMARIRE PENALA” . Ceea ce este interesant de fapt, este faptul ca nu s-a disjuns cauza fata de autorul necunoscut care a realizat falsul si care l-a introdus in dosarul de cercetare disciplinara in care eram subiect.
   – nu detin nicio firma de paza, ci am fost administrator a unei societati comerciale, care a avut drept obiect de activitate paza si protectie, constituita in vederea accesarii de catre organizatia sindicala a unor fonduri europene pentru reintegrarea pe piata fortei de munca a angajatilor MAI disponibilizati in 2010, de care astazi nu mai intereseaza pe nimeni. Firma nu a avut nicio activitate, nu a fost licentiata pentru paza si protectie si nu a inregistrat niciun venit iar proiectul nu a mai fost realizat din cauza unor chestiuni juridice tehnice si financiare.
   – actiunea ANI impotriva mea are drept scop acelasi obiect, respectiv intimidarea si determinarea de a renunta la activitatea sindicala pentru simplu motiv ca actiunele mele „deranjeaza” prea tare. Totusi, ca sa nu traiti in nestiinta, calitatea de lider sindical este compatibila cu calitatea de politist asa cum prevede Legea 53/2003, Legea 62/2011 si Constitutia Romaniei. Iar cu privire la suspendare, aceasta intervine de drept in situatia in care un politist ocupa o functie sindicala eligibila si este salarizat de organizatia sindicala, situatie prevazuta de Legea 53/2003 si alte acte nromative incidente.
   Cu privire la activitatea mea ca politist sau ca lider de sindicat, singurii in masura sa emita opinii sunt colegii mei polisti sau membrii care au avut incredere in organizatia pe care o reprezint.

 11. Denis Răspunde

  Pt. Balamuc: Nu pot sa fiu de acord cu pozitia ta,totusi sindicatul a luat o poziție conforma cu principiile democratiei neputand trece pe lângă niște aspecte ce dezavantajeaza clar categoria cea mai numeroasa din cadrul aparatului politienesc,agenții.Dacă ai ceva personal cu leaderul de sindicat si invers treaba voastra, dar nu transa aceste comentarii fără sa atingi aspectele principale din articol si sa fie dat cezarului ce este a lui.In concluzie nu s-a procedat corect si democratic trebuind anulate voturile si șefii lăsați sa-si facă managementul fără a ravni la acele premii necuvenite pt ei din bani publici. Este o mare rusine ce se întâmpla in zilele noastre!

 12. Cosmin Andreica Răspunde

  Pt Balamuc!!! Am vaga impresie ca in spatele acestui comentariu se afla, cu certitudine, unul dintre norocosii „sefi” care vor beneficia de salariul de lucrari de exceptie. Insa pentru a nu va da satisfactia de a deturna atentia de la subiect, va raspund punctual la toate intrebarile astfel:
  – dosarul penal de „uz de fals” reprezinta o FACATURA impotriva mea, care după 2 ani, s-a finalizat cu o solutie de „SCOATERE DE SUB URMARIRE PENALA” . Ceea ce este interesant de fapt, este faptul ca nu s-a disjuns cauza fata de autorul necunoscut care a realizat falsul si care l-a introdus in dosarul de cercetare disciplinara in care eram subiect.
  – nu detin nicio firma de paza, ci am fost administrator a unei societati comerciale, care a avut drept obiect de activitate paza si protectie, constituita in vederea accesarii de catre organizatia sindicala a unor fonduri europene pentru reintegrarea pe piata fortei de munca a angajatilor MAI disponibilizati in 2010, de care astazi nu mai intereseaza pe nimeni. Firma nu a avut nicio activitate, nu a fost licentiata pentru paza si protectie si nu a inregistrat niciun venit iar proiectul nu a mai fost realizat din cauza unor chestiuni juridice tehnice si financiare.
  – actiunea ANI impotriva mea are drept scop acelasi obiect, respectiv intimidarea si determinarea de a renunta la activitatea sindicala pentru simplu motiv ca actiunele mele „deranjeaza” prea tare. Totusi, ca sa nu traiti in nestiinta, calitatea de lider sindical este compatibila cu calitatea de politist asa cum prevede Legea 53/2003, Legea 62/2011 si Constitutia Romaniei. Iar cu privire la suspendare, aceasta intervine de drept in situatia in care un politist ocupa o functie sindicala eligibila si este salarizat de organizatia sindicala, situatie prevazuta de Legea 53/2003 si alte acte nromative incidente.
  Cu privire la activitatea mea ca politist sau ca lider de sindicat, singurii in masura sa emita opinii sunt colegii mei polisti sau membrii care au avut incredere in organizatia pe care o reprezint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.