Ultima actualizare: ieri, 21:52

Locale

Tinerii sătmăreni căzuți la Revoluție, comemorați la Satu Mare

depuneri coroane 22 decembrie (50)La 25 de ani de la Revolulția Română din decembrie 1989, sătmărenii decedați au fost comemorați astăzi în Piața 25 Octombrie. Familiile acestora alături de oficialitățile sătmărene au depus coroane de flori în fața plăcii pe care sunt inscripționate numele tinerilor căzuți în lupta pentru libertate.

Ceremonia a început cu un serviciu religios, după care a fost ridicat un paos în memoria tinerilor sătmăreni. Coroanele de flori au fost depuse de familile celor șapte sătmăreni decedați în revoluție, Parlamentul României, Instituția Prefectului, Consiliul Județean , Primăria Satu Mare, asociațile revoluționarilor și a cadrelor militare în rezervă și retragere, partidele politice.

Liga luptătorilor din decembrie 1989 împreună cu conducerea CJ și prefectul Eugeniu Avram au decernat diplome aniversare revoluționarilor sătmăreni, pentru recunoașterea curajului dovedit în luptă și a sacrificiului făcut pentru libertatea poporului român.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Cei şapte sătmăreni care şi-au pierdut viaţa sunt: Ioan Marinel Ciul, Grigore Zimbru, Raluca Sălăjan, Szabo Antal, Sofalvi Gyorgy, Kiraly Mihali şi Csaba Gergely.

2 comentarii

  1. dani Răspunde

    Acesti oameni nu sint demni de aduce omagii eroilor care intradevar au murit pt libertatea noastra de exprimare , ei sint cei care azi urca fara nici o moralitate pe sufletele acelor copii , au jefuit acesta tara au impus saracia in rindul populatiei iar acum se expun in fata poporului nu cu gindul la sufleltele lor ci cu totul alceva a tranforma totul in scop electoral, dar sa ne rugam acum de sarbatori ca cel de sus sa ii puna acolo unde le este locul , DNA sa speram ca va ajunge si pe meleagurile noastre , DOMNE AJUTA ,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.