Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Trei consilieri locali din Botiz, declarați incompatibili de ANI

descărcare (3)Agenția Națională de Integritate  i-a declarat incompatibili pe trei consilieri locali din județul Satu Mare.  Aceștia sunt: Csirak Zsolt Tamas, Hotca Tămaș și Ghiurcan Ștefan, toți trei fac parte din Consiliul Local al Comunei Botiz.

În cazul  lor, ANI a constatat existența stării de incompatibilitate, precum și a conflictului de interese de natură administrativă.

Csirak Zsolt Tamas  a fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Botiz. S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, întrucât P.F.A. CSIRAK ZSOLT TAMAS și S.C. PCSPED S.R.L. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de reprezentant, respectiv, calitatea de asociat unic și funcția de administrator) au încheiat cu Primăria Comunei Botiz (prin reprezentant legal Csirak Zsolt Tamas) un număr de cinci contracte de prestări servicii și două acte adiționale, în temeiul cărora P.F.A. CSIRAK ZSOLT TAMAS și societatea comercială au încasat suma de 60.075,41 Lei.

 Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Hotca Tămaș este consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Botiz, Jud. Satu Mare.

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data 29 februarie 2012, întrucât societatea comercială al cărei asociat unic și administrator este a încheiat cu  Primăria Comunei Botiz un contract de furnizare materiale de construcții în valoare de 60.000 Lei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Ghiurcan Ștefan, tot consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Botiz.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 09 iunie 2009 – 21 mai 2012, întrucât a încheiat contracte de prestări servicii cu Primăria Comunei Botiz în valoare totală de 56.823 Lei (fără T.V.A.), prin intermediul GHIURCAN ȘTEFAN P.F.A., în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de titular persoană fizică autorizată, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cei trei consilieri locali: Csirak Zsolt Tamas, Hotca Tămaș și Ghiurcan Ștefan nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.