Ultima actualizare: azi, 18:31
Locale

Vaccinuri insuficiente pentru sugarii din Satu Mare

vaccinDirectia de Sanatate Publica Satu Mare aduce la cunostinta populatiei si in mod expres parintilor, faptul ca Ministerul Sanatatii a repartizat judetului Satu Mare, in cursul ultimei saptamini, produse imunologice (vaccinuri) necesare vaccinarii noi-nascutilor, sugarilor si elevilor in clasele a VII-a si a IX-a pentru profilaxia imbolnavirilor cu virusul hepatitei B sau a bolilor care sunt cuprinse in Programul National de Imunizari – tusea convulsiva , difteriei , rujeola, rubeola, tetanosul.

Avind in vedere cantitatile alocate judetului nostru, deocamdata nu se va putea acoperi integral esantionul de sugari restantieri constituit in ultimele 2 luni si inregistrat in catagrafiile intocmite de medicii specialisti din reteaua medicinei de familie.

Campania de vaccinare scolara va demara iar din cauza perioadei de sarbatori se va prelungi si dupa reluarea cursurilor la inceputul luni ianuarie.

Sugarii si copiii din grupa de varsta 0-1 an care nu vor beneficia de produsele imunologice corespunzatoare  calendarului de imunizari in cursul lunii decembrie 2014, vor fi recuperati in totalitate in primul trimestru al anului 2015 odata cu receptionarea transelor de produse imunologice (vaccinuri), care sunt asteptate de la Ministerul Sanatatii.

Sursa: DSP Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sexy mămica Alexandrina Şuta, surf în direct la Răzvan şi Dani (VIDEO)

Sătmăreanca Alexandrina Șuta, candidată în concursul ”Cea mai sexy mămică”, lansat de matinalii Răzvan și Dani, a fost prezentă astăzi...

Închide