Ultima actualizare: azi, 21:18
Locale

Conferinţă de încheiere a proiectului Centru Multifuncţional Social al SPAS Satu Mare

proiect spasPrimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a participat vineri 12 decembrie 2014 la conferinţa de încheiere a proiectului “Centru Multifuncţional Social al Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS)  Satu Mare”.

Obiectivul general al proiectului a constat în înfiinţarea unei noi structuri de servicii sociale, Centrul Multifuncţional social, în  vederea  creării unui sistem flexibil, multidisciplinar care să  răspundă cât mai adecvat nevoilor sociale identificate, tipologiei  potenţialilor beneficiari şi condiţiilor particulare în care aceştia se află.

Beneficiarul finanţării nerambursabile din fonduri UE a fost Municipiul Satu Mare. Durata de implementare a proiectului a fost de  34 de luni.  Valoarea total eligibilă a finanţării a fost  de  2.272.892,80 lei din care:  contribuţia financiară a UE 1.826.269,36 lei, bugetul naţional  401.165,58 lei şi cofinanţare Municipiul Satu Mare  45.457,86 lei.

  Prin acest proiect s-a reabilitat centrala termică dezafectată situată pe Aleea Mirceşti nr. 10 (zona Solidarităţii)  cu scopul înfiinţăii unui centru multifuncţional social de consiliere şi centru de zi.    Activităţile de construcţie au constat în lucrări de întărire a structurii, etajare parţială şi compartimentare a clădirii în vederea creării unor spaţii suficiente pentru deservirea tuturor serviciilor care se vor oferi în acest centru.                                               

Centrul Multifuncţional va cuprinde următoarele tipuri de servicii:

–        Serviciu de consiliere pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat,

–        Servicii de consiliere  pentru tineri, persoane adulte, părinţi, vârstnici;

–        Serviciu de  socializare şi dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă pentru copii din familii în dificultate;

–        Serviciu de socializare şi petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice.

proiect spas 2

Beneficiarii serviciilor Centrului multifuncţional:

–        Copii provenind din familii monoparentale sau cu risc de ruptură a legăturii de familie;

–        Persoane vârstnice lipsite de sprijin psiho- social;

–        Tineri şi persoane adulte aflate într-o situaţie de dificultate generatoare de marginalizare sau excludere socială;

Centrul Multifuncţional  îşi va începe  activitatea din martie 2015 sub directa coordonare a Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare.

Sursa: Primăria Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Vaccinuri insuficiente pentru sugarii din Satu Mare

Directia de Sanatate Publica Satu Mare aduce la cunostinta populatiei si in mod expres parintilor, faptul ca Ministerul Sanatatii a...

Închide