Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Ziua Internațională a Voluntarilor, sărbătorită la Centrul “Sf. Paul”

ziua voluntarilor (4)Centrul „Sf. Paul” din cadrul Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a sărbătorit anul acesta pentru a XIII-a oară Ziua Internațională a Voluntarilor.

Pentru această ocazia echipa centrului s-a pregătit cu o mică întrunire pline de surprize ce a avut loc pe 4 decembrie, în clădirea de pe Str. Lükő Béla. Această întâlnire a voluntarilor a marcat și finalul acțiunii “Un zâmbet fermecat pentru persoane vârstnice”.

Dintre cei 122 de voluntari care în săptămâna de 24 – 28 decembrie au pregătit mici daruri pentru persoanele în vârstă, au fost prezenți aproximativ 40 la Ziua Internațională a Voluntarilor. Au fost grupuri cu care a venit și coordonatorul voluntarilor din liceu. Elevii participanți de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, Colegiul Tehnic “Unio-Traian Vuia”, Liceul Reformat, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” Satu Mare, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil   Palade”, Liceul Teologic Romano-Catolic “Hám János”, Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” au avut ocazia să-și împărtășească experiențele dobândite în cadrul vizitelor făcute persoanelor în vârstă.

Tinerii au fost creativi nu numai în pregătirea cadourilor ci și în alegerea persoanei în vârstă. Unii voluntari au prezentat personal experiența, alții în grup, verbal, prin fotografii, prezentare prin proiectare sau filmuleț. Cadourile confecționate au ajuns atât la persoane vârstnice fără aparținători, la vecini vârstnici cât și la necunoscuți. În a doua parte a programului participanții s-au bucurat de mici „cadouri” – extrase prin tombolă. Ziua Internațională a Voluntarilor sărbătorit la Centrul „Sf. Paul” s-a desfășurat într-o atmosferă caldă și destinsă, unde voluntarii s-au simțit foarte bine și și-au exprimat dorința de a reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.