Ultima actualizare: azi, 20:20

Locale

Calendarul fiscal: Ce taxe şi impozite vom plăti în anul 2015 şi la ce termene

images (3)Declararea şi plata impozitelor din acest an se vor face în zilele obişnuite de 25 ale fiecărei luni, dar există şi termene speciale pentru taxele introduse în ultimii ani.

Iată calendarul fiscal al anului 2015:

15 ianuarie. Persoanele fizice care realizează venituri din chirii trebuie să depună Declaraţia 220 privind aceste venituri.

 27 ianuarie. Puteţi depune o notificare privind aplicarea sau încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, care a devenit opţională. De altfel, în prima lună din fiecare trimestru (ianuarie, respectiv aprilie, iulie şi octombrie) puteţi depune o astfel de notificare, dacă este cazul.

 31 ianuarie. Persoanele juridice care optează pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor trebuie să-şi depună declaraţia de înregistrare fiscală în acest scop.

25 februarie. ONG-urile şi societăţile agricole trebuie să-şi declare profitul pe 2014 şi să plătească impozitul aferent acestui câştig (în cazul în care nu beneficiază de scutiri).

25 martie. Plătitorii de impozit pe profit trebuie să-şi declare şi să plătească acest impozit pe anul 2014. Tot până în această zi trebuie plătite contribuţiile la asigurările sociale de sănătate (CASS) aferente trimestrului I. Atenţie, CASS se plătesc şi pentru veniturile realizate din chirii sau investiţii (dobânzi bancare, dividende, câştiguri bursiere etc.).

31 martie. Proprietarii trebuie să-şi plătească taxele locale pe clădiri, terenuri şi autovehicule.

30 aprilie. Instituţiile publice şi ONG-urile trebuie să depună bilanţurile pe 2014.

25 mai. Persoanele fizice care au realizat venituri din activităţi independente, din chirii sau din activităţi agricole trebuie să-şi declare aceste venituri pe 2014. Tot la această dată trebuie declarată destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual. De asemenea, până la 25 mai trebuie declarată şi plătită prima tranşă pe acest an din impozitul pe construcţiile speciale, celebra „taxă pe stâlp“.

1 iunie. Societăţile comerciale private sau de stat trebuie să-şi depună bilanţurile pe 2014.

25 iunie. Trebuie plătite CASS aferente trimestrului II.

 27 iulie. Persoanele fizice care îşi închiriază locuinţa personală în scop turistic trebuie să plătească o primă rată de 50% din impozitul aferent acestui tip de venit.

25 septembrie. A doua rată la „taxa pe stâlp“. Tot până în această zi trebuie plătite CASS aferente trimestrului III.

25 octombrie. Agricultorii plătesc anticipat 50% din impozitul pe venitul din activităţile agricole (prima rată).

25 noiembrie. A doua rată (50%) la impozitul ce trebuie plătit de persoanele fizice care îşi închiriază locuinţa personală în scop turistic.

15 decembrie. A doua rată (50%) la impozitul agricol.

21 decembrie. Trebuie plătite CASS aferente trimestrului IV.

Sursa: adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.