Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Concurs de poezie, desen și maraton de poezie la Carei

images (1)Direcția de Cultură și Sport Carei organizează a noua ediţie a concursului regional de recitări “Mihai Eminescu”. Cea din acest an se desfăşoară în 29 ianuarie 2015, la Centrul Cultural Carei, în Sala „Deák Endre”, conform următorului program:

-ora 16.00 Clasele V-VIII, Limba română

-ora 17.30 Clasele IX-XII, Limba română

-ora 18.15 Decernarea premiilor la concursul de desene și grafică cu tematica creațiilor eminesciene

-ora 18.30 Clasele V-VIII, Eminescu în altă limbă

-ora 19.00 Clasele IX-XII, Eminescu în altă limbă

Ediţia din acest an se desfăşoară pe două categorii distincte: ciclul gimnazial şi ciclul liceal. O şcoală poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi.

Concurenții se pot înscrie și pentru secțiunea Eminescu în altă limbă (maghiară, germană sau engleză).

Premiile, la fel ca în anii precedenţi, vor consta în diplome și cărţi.

Concursul se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei.

Termenul limită de înscriere este 27 ianuarie 2015, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel dupa modelul de mai jos la Direcția de Cultură Carei din Castelul Karolyi de luni până vineri, între ora 10.00 şi ora 15.00 sau pe email la adresa: [email protected].

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-861-481.

Concurs de desen și grafică

Direcția de Cultură și Sport Carei organizează prima ediţie a concursului de desene și grafică având ca temă: simboluri și motive din creația eminesciană.

Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.

Desenele vor fi realizate pe foi A3 (bloc mare de desen), având trecute la subsol numele, instituția de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și titlul lucrării.

Un elev poate participa în concurs cu o lucrare. Concursul se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei.

Lucrările se vor depune la Castelul Károlyi (biroul 26), de luni până vineri între orele 10-15, până în data de 27 ianuarie 2015. Desenele vor fi expuse în cadrul unei expoziții în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 30 ianuarie – 6 februarie.

Premierea elevilor va avea loc, joi, 29 ianuarie 2015, de la ora 18.15, la Centrul Cultural Carei, în Sala „Deák Endre” în cadrul concursului regional de recitări „Mihai Eminescu”. Premiile vor consta în cărți și diplome.

Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0261-861-481 sau la adresa de e-mail: [email protected]. Persoană de contact: Adrian Ștefănuți.

Maratonul poeziei românești

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 165 ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu, Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei organizează cea de-a doua ediție a Maratonului poeziei românești. Acesta are ca scop popularizarea autorilor români de poezie în rândul tinerilor și conștientizarea importanței cunoașterii propriilor valori culturale.

Maratonul poeziei românești se va desfășura joi, 15 ianuarie 2015, între orele 10-14, în Sala de simpozioane a Castelului Károlyi și va consta într-un recital de poezie, susținut de elevi.

Se vor putea recita poezii scrise de autori români, indiferent de curentul literar sau de genul de poezie abordat.          

Vă invităm pe acestă cale să participați la Maratonul poeziei românești. Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la telefon 0261.861.481 sau la e-mail: [email protected]. Persoană de contact: Adrian Ștefănuți.

Sursa: Direcția de Cultură și Sport Carei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.