Ultima actualizare: azi, 18:20

Locale

Electrica anunţă că a rezolvat problema din Carei

bec-curent-electricEchipele Electrica Distributie Transilvania Nord au reusit remedierea in totalitate a defectiunilor aparute in retelele de distributie a energiei electrice din localitatea Carei.

Cauzele intreruperilor au fost multiple, printe acestea numarandu-se temperaturile foarte scazute, supraincarcarea retelei din aceasta perioada, precum si aparitia unor defectiuni atat la cablul electric principal, cat si la cele de rezerva. Din primul moment al constatarii avariilor, echipele de interventie s-au aflat in teren si au lucrat continuu la remedierea tuturor acestor probleme.

In data de 30.12.2014, la ora 20:20, s-a constatat o prima avarie ca urmare a unei defectiuni aparute la cablul electric subteran de 6kV Piata 1 Mai, unul dintre cablurile principale de alimentare a municipiului Carei. Echipele de interventie Electrica Satu Mare au asigurat realimentarea consumatorilor, la ora 21.09, pe doua cabluri de rezerva.

In dimineata zilei de 31.12.2014 au aparut incidente noi in retea, echipele de defectoscopie depistand defectiuni succesive, aparute atat pe cablul principal (cu o lungime de 2,7 km), cat si pe cele doua cabluri de rezerva.

Avand in vedere gravitatea defectiunilor aparute, Electrica Satu Mare a solicitat sprijinul echipelor de defectoscopie (procedeu tehnic prin care se depisteaza si localizeaza defectiunile la cablurile subterane) ale Agentiei de Servicii Energetice Baia Mare si Oradea. Echipele au lucrat toata noaptea, insa activitatea lor a fost ingreunata de temperaturile foarte scazute. Precizam ca pentru remedierea defectiunilor la cablurile subterane sunt necesare sapaturi, lucrarile fiind dificile din cauza solului inghetat.

Realimentarea zonelor afectate s-a realizat progresiv, respectiv, in data de 01.01.2015, la ora 15.35, au fost alimentati o parte dintre consumatori, iar in perioada urmatoare, pe masura identificarii si remedierii defectiunilor, ceilalti consumatori.

La aceasta ora, toti cei 3300 de consumatori afectati de aceste incidente succesive au fost realimentati. Pe toata aceasta perioada, echipele Electrica Satu Mare, impreuna cu conducerea Sucursalei Satu Mare, a Filialei  Electrica Distributie Transilvania Nord, Prefectura Satu Mare si Primaria Carei au fost prezente la fata locului pentru a coordona activitatea din teren.

Precizam ca in planul de investitii al Electrica Distributie Transilvania Nord este prevazut, pentru anul in curs, un amplu proiect de inlocuire a cablurilor vechi din municipiul Carei.

Electrica Distributie Transilvania Nord regreta aceste incidente si ii asigura pe toti consumatorii de profesionalismul si seriozitatea echipelor care au actionat in aceste zile si nopti pentru remedierea defectiunilor aparute si realimentarea cat mai rapida cu energie electrica.

Sursa: Serviciul Relatii Publice si Comunicare Electrica Distributie Transilvania Nord

2 comentarii

  1. Zeus Răspunde

    Așteptăm cu înfrigurare sancțiunile pentru cei vinovați de nerezolvarea oportună a problemei de la Carei.

    • daniel Răspunde

      cu ce te incanta demisia unor oameni! tot asa si la alta intaimplare vor fi demisii cu alti oameni si voi careienii doamne feri tot prin bezna treceti anu. trebuie depistata problema, remediata si apoi cereti demisii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.