Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Incendiu pe strada Panait Istrati, provocat de coșul de fum

descărcare (3)În ziua de 06.01.2015, la orele 17:40, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu 2 autospeciale sub comanda  Plt.adj. sef, Borota Ioan, în Satu Mare, str. Panait Istrati, nr.10, unde a izbucnit un incendiu la coşul de fum al unei case de locuit.

Forţele Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, au ajuns la locul intervenţiei la ora 17:42 şi au  constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, magazia de lemne şi întreaga casă de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 18:05

Au ars: funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum.

S-au degradat: coşul de fum şi  centrala termică.

Cauza incendiului: coş de fum.

Pagubele produse de incendiu au fost de aproximativ 500 lei, iar datorită intervenţiei  pompierilor militari s-a reuşit salvarea magaziei de lemne şi a casei de locuit în valoare de aproximativ 300000 lei.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn,ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă, lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor

-verificarea starii de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de incălzire pe lemn;

-verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului, de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Sursa: ISU SOMEȘ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.