Ultima actualizare: ieri, 21:29
Locale

Primărie din Satu Mare cu conturile blocate şi bunurile sechestrate

primaria calinesti oasO primărie din Satu Mare are conturile blocate şi toate bunurile sechestrate. Măsura a fost luată de inspectorii Antifraudă din Ministerul Agriculturii. Aceştia au descoperit că primarul a cheltuit milioane de lei din banii statului și din fonduri europene pentru alimentarea cu apă a comunei, însă trei sferturi din localitate nu este încă branşată. Mai mult, din aceşti bani, primarul a construit o grădiniţă, care este însă nefolosită, scrie Digi24.

Situaţia din Călineşti Oaş a fost descoperită la începutul anului trecut, în urma unor verificări făcute de Direcţia de Control şi Antifraudă din Ministerul Agriculturii. Inspectorii spun că primarul a depus o cerere ca să obţină bani europeni pentru alimentarea cu apă a comunei, asta deşi în localitate se derulau deja lucrări similare finanţate de Guvern.

Beneficiarul a preferat să le considere inexistente, întărind prin studiul de fezabilitate ideea că localitatea nu deţine sisteme centralizate de apă şi canal.

Din același raport al inspectorilor antifraudă reiese că au fost executate mai puține lucrări decât apărea în proiectul de accesare a fondurilor europene. Astfel, din cele aproape opt sute de familii din satul Lechința, care ar fi trebuit să beneficieze de rețeaua de apă și canalizare, numai două sute au acum condiții civilizate.

Edilii spun că proiectul nu a primit avizul ministerului, așa că vor trebui să dea banii înapoi. Însă conturile sunt goale, pentru că autorităţile au cheltuit deja banii pentru construcția unei grădinițe care nici măcar nu era în proiect. Mai mult, grădinița nu a fost încă dată în folosință.

Dinu Birtoc, viceprimarul comunei Călineşti Oaş: Proiectul european a fost declarat neeligibil. Ceea ce înseamnă că va trebui să rambursăm întreaga sumă.

Gavril Cuzdriorean, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Satu Mare: Întrucât se pare că sunt sume folosite ilegal, s-a dispus un sechestru asiguratoriu la Primăria Călineşti Oaş.

Primăria are toate conturile blocate, iar edilul a contestat raportul.

Gheorghe Copil, primarul comunei Călineşti Oaş: Nu se suprapune nicio lucrare. Sigur am făcut contestație la raport, s-a respins. Şi acum am dat în judecată şi aşteptăm să vedem ce zice judecata.

Dacă în termen de 6 luni nu returnează banii, bunurile administrației locale vor fi scoase la vânzare.

 

Un comentariu

  1. fraier contribuabil Răspunde

    Dar oare in Lazuri cand ajunge un control ADEVARAT (ca masluite au fost)! Sunt sigur ca toata trupa aceea de incompetenti si hoti ajung acolo unde merita! Au case in judet(Viile SM) ,in Lazuri ,in Ungaria,terenuri agricole,dar si intrvilane,paduri,masini nici nu vorbim ,precis si bani lichizi! S-ar face o mare DREPTATE,dar multi nu mai cred in minuni,sau cei din udmr NU au voie la astfel de tratamente? DNA!, Antifrauda! ALO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Biciclist lovit pe o trecere de pietoni, pe Careiului

În  data de 29.01.2015, în jurul orelor  18.30, M.Genica de 44 ani, din Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul...

Închide