Ultima actualizare: azi, 18:38
Locale

Fostul PDL deţine majoritatea în conducerea noului PNL din Satu Mare

PNL Satu MareConsiliul Naţional al PNL a aprobat, sâmbătă, hotărârile prin care sunt înfiinţate Comitetele Executive Judeţene şi ponderea membrilor acestora din vechiului PNL şi fostului PDL, cele mai multe majorităţi aparţinând celor din vechiul PNL. PNL Satu Mare a fost reprezentat de 15 membri, alături de care s-au aflat și deputații Andreea Paul și Romeo Nicoară.

Liberalii au aprobat hotărârile prin care sunt înfiinţate comitetele executive judeţene şi ponderea membrilor de la nivelul acestora, fiind organisme de conducere din care fac parte de la 40 la 23 de persoane.

La nivelul organizației județene a PNL Satu Mare comitetul executiv județean va fi format din  23 de membri, la care se adaugă de drept parlamentarii partidului din județ. Formula după care a fost constituit CEX-ul a cuprins criterii ce au avut la bază rezultatele de la europarlamentarele din 2014, precum și numărul de aleși locali, numărul de primari, consilieri județeni. Astfel, la Satu Mare ponderea este: PNL – 9, PDL – 15.

CEx-ul este noul for care va coordona activitatea curentă, saptămânală, a noului PNL. Deciziile importante se vor lua împreună și de acum înainte nu se pune problema ca unii să facă un pas în spate. Din contră, vom fi alături în toate proiectele. Am lucrat bine în campania  electorală și așa va fi și de acum înainte. Oricare din foștii membri PNL cât și cei ai fostului PDL vor trebui să-i convingă și pe ceilalți colegi dacă vor susținere pe proiecte, altfel nu merge. Dacă mă întrebați, provocarea mai mare este reforma internă, ca să putem aduce în față nume proaspete la alegeri și în funcții publice. Noi, la vechiul PNL, am avut ocazia să refacem totul aproape de la început în anul 2014. Asta oferă și noului PNL o bază bună de construcție politică. CEx-ul se va supune deciziilor politice luate de BPJ cel care reunește cele două vechi birouri județene”, a declarat deputatul Romeo Nicoară. 

Vechiul PNL are majoritate în 26 de comitete executive judeţene, în timp ce fostul PDL deţine majoritatea în alte 23 de comitete executive judeţene.

Astfel, vechiul PNL deţine majorităţi în Bacău, Hunedoara, Buzău, Călăraşi, Vâlcea, Constanţa, Galaţi, Ilfov, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Iaşi, Olt, Giurgiu, Mehedinţi, Teleorman, Maramureş, Mureş, Vrancea, Gorj, Vaslui, Ialomiţa, organizaţiile Sectorul 3, Sectorul 5 şi Sectorul 6 din Capitală, precum şi organizaţia municipală Bucureşti.

La rândul său, fostul PDL deţine majorităţile în comitetele executive judeţene din Arad, Suceava, Alba, organizaţia pentru Diaspora, Dolj, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Timiş, Prahova, Sălaj, Braşov, Argeş, Brăila, Cluj, Covasna, Harghita, Neamţ, Sibiu, Tulcea şi organizaţiile Sector 1, Sector 2 şi Sector 4 din Capitală.

Comitetul executiv județean organizează și conduce întreaga activitate internă a partidului la nivel județean, va urmări activitatea Consiliului Județean, a Prefecturii, a serviciilor deconcentrate și va adopta măsurile ce se impun ca reacție la măsurile acestora. Printre alte atribuții se află și coordonarea activităților de recrutare, selecție, stabilire și instruire a candidaților pentru alegerile locale și pentru funcțiile numite la nivel local. Tot CJEX va stabili strategia și va conduce activitatea din campaniile pentru alegerile locale și parlamentare și va propune suspendarea sau demiterea din funcții a unor membri de partid dar și sancționarea membrilor de partid cu funcții alese sau numite în interiorul partidului sau dobândite cu susținerea partidului.

14 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Sic transit gloria mu… scuze, pnlsm. Hahaha

 2. matroz Răspunde

  Personulitati,unul si una!Domnnnnnnnnn profesor internati-iiiiiii!

 3. topic Răspunde

  Ceata lui Pitigoi/ Dai in unu pica doi

 4. mirela Răspunde

  BRAVOS NATIUNE! 🙂

 5. Sava Răspunde

  scuze. PNL SM nu exista
  Putini, din PNL SM care a fugit de la STEF sunt doar cei care depind de tratamentul lui Enatescu. In condițiile date nu avea ce sa prezinte pretentii

 6. Europarlamentare dezastruoase Răspunde

  Daca unul din criterii au fost alegerile parlamentare, pai imi amintesc de scandalul de atunci cu tradarea lui Silaghi si Stef. Un Stef care zicea ca e PNL-ist dar pe toata lumea strunea sa voteze PSD (nu numai pe colegiul lui Silaghi). Deci restul e gargara. Dupa dezastrul lasat de Silaghi si Stef nu ma mira. Oare Stef si Silaghi au uitat de presiunile care se vorbeste asupra tuturoro primarilor si consilierilor PNL pentru a trece la partidul PLR (care nici azi nu exista). In ce tara, poate in Africa, poti sa te inscrii intr-un partid inexistent fara consecinte, folosindu-te de o lege declarata neconstitutionala. Fara a pierde mandatul de ales local. Cica legea traseismului s-a dat pentru a linisti scena politica. Dar daca primarii si consilierii raman fara mandate, cu sutele in tara, va fii liniste??? Gargara PSD – PLR (inexistent).

  Noul PNL trebuie doar sa inteleaga mesajul alegatorilor. Restul e traiul nostru

 7. Berky Răspunde

  Aveti doua greseli in articol :

  ati scris gresit “curve” si “traseisti”

 8. leo Răspunde

  Acum chiar nu mai e important dacă sunt din fostul PDL sau fostul PNL. Acela e trecutul, rușinos pentru PNListii trădători care au trecut de partea lui Tăriceanu și Ștef doar ca să-și păstreze funcțiile sau avantajele. ACUM e un nou PNL adus la putere de un om demn, ce trebuie respectat prin ceea ce va face de acum PNLul. Asta conteză, noul PNL să se ridice la valoarea, demnitatea și moralitatea lui Iohannis. Dacă se va purta la fel ca PSDul sau USLul noul PNL va pierde alegerile în 2016. Oamenii nu mai vor infatuați, aroganți și ticăloși!

 9. leohanis Răspunde

  Bine zici Leo, vechii penelisti chiar nu mai contează! Prețul salvării PDL era virusarea PNL. Unii au înțeles asta mai repede!

 10. toma Răspunde

  silaghi loveste din nou. Nu v-ati saturat sa fiti vesnic in urma lui cu cel putin un pas?

 11. radu c Răspunde

  Astia urmeaza sa faca legi in Parlament daca vor fi alesi de satmareni. Sunt gazdele lui Andreea Vass, acesta fiind meritul ce-i recomanda: o cazeaza si-i dau mancare , iar ea le promite ca i-a face deputati si senatori. Vai de noi! Toti unu si unu,scuze, una si una!

 12. pedelist Răspunde

  Bravo PDL! Afară cu toți penaliștii! Să se ducă la PLR. Dar cred că nici ăia nu îi primesc! Forza PDL, oricum te- ai numi!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Primărie din Satu Mare cu conturile blocate şi bunurile sechestrate

O primărie din Satu Mare are conturile blocate şi toate bunurile sechestrate. Măsura a fost luată de inspectorii Antifraudă din...

Închide