Ultima actualizare: azi, 22:59
Locale

Sătmărean reținut în Buzău pentru uzurpare de calități oficiale. Se dădea funcționar

arestPoliţiştii din Buzău au surprins în flagrant delict trei bărbaţi, bănuiţi că ar fi indus în eroare reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Buzău, prin folosirea fără drept a calităţii de funcţionari publici cu atribuţii de control. Potrivit unor surse, printre aceștia s-ar afla sătmăreanul Răzvan Micul.

La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău şi de la secţiile de poliţie rurale Pârscov şi Unguriu au depistat în flagrant delict, în localitatea Pietroasele, judeţul Buzău, trei bărbaţi, bănuiţi de uzurpare de calităţi oficiale, înşelăciune şi tentativă de înşelăciune.

Din cercetări a reieşit că, în luna ianuarie a.c., cei în cauză ar fi contactat telefonic reprezentanţii mai multor instituţii publice de pe raza judeţului Buzău şi s-ar fi prezentat ca funcţionari publici cu atribuţii de control, spunându-le că vor fi controlaţi şi ajutaţi pentru implementarea unui program pentru recuperarea mai bună a creanţelor bugetare. 

Ulterior, bărbaţii s-ar fi prezentat la sediile instituţiilor şi ar fi purtat discuţii cu reprezentanţii acestora.

În unele situaţii, aceştia ar fi încercat intimidarea interlocutorilor, invocând nereguli ale documentelor ori ale modului de administrare a patrimoniului instituţiei, dar şi slaba colectare a creanţelor de către funcţionari cu atribuţii în domeniu.

Sub pretextul că sunt funcţionari ai statului, persoanele bănuite şi-ar fi oferit sprijinul pentru derularea unui program de colectare eficientă a taxelor şi impozitelor, dar şi a altor debite datorate de către contribuabili.

Unii reprezentanţi ai instituţiilor publice ar fi semnat acorduri pentru implementarea unui sistem informatic unitar de recuperare a creanţelor bugetare, în care se prevedea plata a 600 de dolari anual pentru aceste servicii.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cei trei bărbaţii, doi în vârstă de 34 de ani şi unul de 31 de ani, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva celor doi bărbaţi, de 34 de ani şi continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

Sursa: Poliția Română

5 comentarii

 1. Andrei Răspunde

  Scrieti domnilor clar că este vorba de MICUL RĂZVAN alias INVESTIGATII SATU MARE.
  Ps: prietenul cel mai bun si partenerul de afaceri a lui BĂBĂSAN SERGIU

 2. suzi Răspunde

  nu ofi si ceva bud raducu pe acolo ?
  inca mai are de tocat din milioanele sifonate din terenurile de la nagykaroly?

 3. micul si paduchiosul Răspunde

  doi escroci internationali, ,micul si babasan pentru care politia si diicot-ul de la sm,cj si bh se pare ca nu a gasit pina acum leac.oare cat mai trebuie sa tepuiasca si sa escrocheze jigodiile astea doua ca sa fie trimisi acolo unde le este locul?

 4. viorel Răspunde

  Criminalu ! A fost prins sefu Vlad de ce face si nu spune mimic sa stie prostii de cetateni care este situatia. Partidul ti da voie!

 5. emil Răspunde

  Criminalu nu a fost prins! Vlad tace si nu face nimic ca nu poate mai mult cu capu. Colegii lui de care spune el ca sunt prosti si tarani nu pot daca sefu nu poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.