Ultima actualizare: azi, 09:34
Locale

Secţia de Pediatrie din Tăşnad a fost reabilitată și dată în folosință

Pediatrie tasnad 3Consiliul Județean Satu Mare, împreună cu Spitalul Județean de Urgență, continuă seria lucrărilor de reamenajare și modernizare a secțiilor și compartimentelor aparținătoare acestei unități sanitare. Până în momentul de față 80% din spațiile aflate în structura SJU au beneficiat de investiții masive fiind aduse, în urma lucrărilor efectuate, la standard europene.

În acest an, Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență își propun să finalizeze acțiunea demarată în anul 2012 astfel încat toate spațiile destinate acordării de asistență medicală să fie reabilitate.

Prima secție reabilitată și dată în folosință în acest an este cea de Pediatrie din orașul Tășnad. La eveniment au participat: Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudof Riedl, Werner Kessler, de la fundația „Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”, primarul oraşului Taşnad, Vasile Mitraşca, şi managerul Spitalului Judeţean, Erica Venemozer.

Contractul de lucrări având ca obiectiv „Amenajarea clădirii fostei secții de Obstetrică-Ginecologie, pentru secția de Pediatrie în localitatea Tășnad, str. Nicolae Bălcescu, Nr.26, jud. Satu Mare” a fost încheiat pentru o valoare de 964.745,84 lei inclusiv TVA, cu SC Romtehnic Construct. 

Cu sprijinul nemijlocit al lui Werner Kessler din Koblenz (Germania), cel care a înființat fundația „Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V” au fost dotate toate spațiile cu mobilierul adecvat și aparatura necesară bunei desfășurări a activităților medicale, paturi pentru copii, defribilator, EKG, sterilizatoare, mașini de spălat rufe și vase, lenjerie, tetine, biberoane etc.,

„Cu această ocazie aş dori să-i mulţumesc personal domnului Werner Kessler pentru sprijinul şi interesul pe care îl manifestă faţă de judeţul nostru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Pe parcursul anului trecut, Werner  Kessler a mai venit la Tășnad cu o echipă de 18 voluntari, medici, asistenți medicali, electricieni, tâmplari etc și au instalat mobilierul necesar în cabinete și saloane. Au construit o sală de fizioterapie și au amenajat o sală de psihoterapie. Bucătaria dietetică a fost dotată cu mobilier, vase inox, cuptor cu microunde, mașini de spălat vase, sterilizator biberoane etc.

Prin darea în folosință a noii secții de Pediatrie din Tășnad, copiii din localitățile apropiate vor benficia de condiții optime de cazare și de îngrijiri medicale de calitate, asistență medicală în cadrul secției, care cuprinde 25 de paturi în 6 saloane, sală de joacă, sală de terapie, cabinete medici, cabinet asistente, sală de tratamente, bucătărie dietetică, grupuri sanitare.

 

Lucrările au constat în:

    – lucrări de demolare şi desfacere

    – lucrări de refacere acoperiş

    – lucrări de refacere instalaţii sanitare şi electrice

    – lucrări de refacere pardosea

    – lucrări de finisaje interioare şi exterioare

    – schimbat tâmpărie (ferestre şi uşi)

    – lucrări de consolidare.

Contractul de lucrări având ca obiectiv „Amenajarea clădirii fostei secţii de Obstetrică-Ginecologie, pentru secţia de Pediatrie în localitatea Tăşnad, str.Nicolae Balcescu,Nr.26,jud. Satu Mare” a fost încheiat pentru o valoare de 964.745,84 lei inclusiv TVA, cu SC. Romtehnic Construct. 

Recepţia tehnică a lucrării a fost efecuată în la finele anului trecut. S-au recepţionat lucrări în valoare de 933.208,92 lei, finanţarea aparţinând în exclusivitate Consiliului Judeţean.

Sursa: Consiliul Judeţean

Un comentariu

  1. matroz Răspunde

    Acum chiar ca m-a apucat dracu:mai oamenii lui D-zeu ,ati facut un lucru bun;ati facut si altele-bravo!!!Dar ce dracu va inghesuiti ca niste oi sa taiati o nenorocita de panglica-fie si tricolora!L-ati mai adus si pe Rudi -baci ,care cred ca are suficient de bun simt sa se simta ca dracu la asemenea minune.Eu ,sa ma ierte cel de sus ,chiar nu inteleg unele lucruri-unul este asta,altul ar fi fotografia de panou cu prea sfiintia sa Iustinian la toate bisericile etc.Va stim,va apreciem dar nu ne amintiti mereu ca mergeti la evenimente numai din obligatii de serviciu si pentru poza de sfarsit!Pentru D-zeu, mai luati-va consilieri de imagine destepti,vizionari sau care macar mai citesc site-rile de stiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Hoți prinși de polițiști după ce au furat din mai multe locuințe

Miercuri, 21.01. 2015, polițiștii din Viile Satu Mare  împreună cu polițiștii din Păulești  au identificat, pe raza localității  Hrip, în...

Închide