Ultima actualizare: azi, 21:58

Locale

Taxele de urgență au crescut substanțial bugetul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor

Hanna Riedl (3)Deschiderea unui ghișeu pentru eliberarea actelor de identitate în regim de urgență a cazurilor deosebite pentru persoanele din județul Satu Mare, figurează ca și obiectiv în acest an al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Satu Mare.

Potrivit directorului instituției, Hanna Riedl acest ghișeu se va deschide în clipa în care vor avea dotarea necesară, respectiv funcționarea perfectă a bazei de date, ridicarea nivelului de pregătire profesională a angajaților direcției precum și a serviciilor de evidență a persoanelor. Scopul acestui ghișeu este acela de ajuta persoanele din județ în cazuri deosebite.

În cadrul prezentării bilanțului care a avut loc astăzi, Hanna Riedl a mai precizat că pe parcursul anului 2014 au fost înregistrate 9719 acte şi fapte de stare civilă, din care 3543 naşteri, 2082 căsătorie, 4094 deces și eliberate 16989 certificate de stare civilă, respectiv 8839 naştere, 3524 căsătorie, 4626 deces. Totodată, a mai anunțat că un număr de 26 de sătmăreni au depus cereri pentru schimbarea numelui din care 22 de cereri au fost aprobate.

Referitor la venitul instituției în anul 2014, acesta este aproape dublu față de anul 2013, creștere care se datorează cererilor de acte în regim de urgență, acestea fiind contra cost. Altfel spus, în 2014 instituția a înregistrat un venit de 6.596.448 de lei iar în 2013 un venit de 3.898.771 de lei.

2 comentarii

  1. cristian Răspunde

    Da la pastele cailor aceasta duduie in afara de cafele nu stie mare lucru…

  2. cetatean Răspunde

    d-na Hanna Riedl este inalt functionar public si lucreaza cu baza de date a sigurantei nationale, in acelasi timp este cetatean Maghiar cu domiciliul in csenger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.