Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Tot mai mulţi elevi la şcolile profesionale din Satu Mare

inspectoratul scolarPrefectul Eugeniu Avram a avut astăzi o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) pentru a afla planurile pentru noul an şcolar.

Inspectorul general Claudiu Mondici a arătat că în noul an şcolar 2015-2016, vor fi cu circa 40 de clase mai puţin, deşi numărul elevilor este în creştere. Măsura vine pentru eficientizarea sistemului educaţional. El a precizat că nu se vor face disponibilizări, ci se va renunţa la serviciile profesorilor fără studii superioare la care s-a apelat în lipsa altor cadre, fiind 35 la număr. Dacă în acest an şcolar sunt înscrişi 56.253, în noul an numărul elevilor va ajunge la 56.376 de elevi.

Inspectorul feneral adjunct Mariana Roman a prezentat planurile în ce privește învățământul dual, afirmând că pentru noul an s-au propus 28 de clase la licee tehnologice şi 39 în învăţământul profesional, spre deosebire de anul în curs când sunt în total 57 de clase. În total vor fi 1.092 de locuri în învăţământul dual, pe diferite specializări stabilite în urma consultării cu mai multe firme.

Reprezentantul Guvernului s-a declarat mulţumit de eforturile depuse de către echipa de la IŞJ, subliniind importanţa învăţământului dual şi accentul pus pe pregătirea practică a elevilor, care vor avea ocazia să obţină câştguri imediat după terminarea şcolii, dar şi şansa să promoveze.

Un comentariu

  1. Bilar Gaba Răspunde

    Asa dragi copii invatati meserie si sa lucrati ca sclavii 16 ore zilnic ca bugetari sa se inbogateasca si sa aduceti cat mai multe profituri pentru statul romani,si daca peste 10-15 ani o sa va inbolnaviti nici dracu nu o sa va baga in seama,asa am patit si eu dupa 20 de ani mam inbolnavit cu radiatia gama de la sudura plasmagen si de doua ori am fost operat cu tumoare,la urma urmei am ramas fara loc de munca fara salar si fara pensie de boala,acum sant boschetar si sant mandru de lepra asta de romania ca am pierdut tot ce am castigat in timp de 20 de ani casa masa si sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.