Ultima actualizare: azi, 21:32
Locale

Elevii sătmăreni care se droghează preferă etnobotanicele pentru că sunt ieftine

Camelia Iacob (2)Elevii sătmăreni care se droghează preferă etnobotanicele deoarece și le pot procura ușor și sunt mai ieftine decât celelalte droguri, a afirmat șefa Centrului de Prevenire și Evaluare Antidrog Satu Mare, Camelia Iacob.

Prefectul Eugeniu Avram a convocat astăzi grupul de lucru pentru prevenirea consumului de droguri deoarece există semnale că a crescut consumul în licee.

Ştim că de multe ori elevii în loc să fie la ore îşi petrec timpul în parcuri sau în barurile din zonele şcolare. În campaniile pe care le avem în rândul elevilor avem discuţii cu elevii, ei recunosc fie că au consumat, fie că au cunoştinţă despre colegi care consumă droguri. Au cunoştinţă despre etnobotanice, cât costă, cum şi le procură şi de unde. Ei nu consideră consumul de droguri o problemă şi nu doresc să fie integraţi într-un program de tratament, atâta timp cât ei consideră că pot să funcţioneze bine. Consumă cu preponderenţă etnobotanice pentru că sunt mai ieftine, bineînţeles au mai încercat marijuana, droguri mai uşoare, dar de risc, interzise“, a declarat Camelia Iacob.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, reprezentanţii institituţiilor cu responsabilităţi pregătind un plan de informare a elevilor.

2 comentarii

  1. Lauricaetno Răspunde

    etno dar trasul pe nas si țigări le preferă cei cu bani în cluburi si discoteci, Dar este prea mult să se facă control. Mai bine ne băgăm pe etno. Super tare .

  2. Radu Răspunde

    Aveti example de elevi care cumpara etnobotanice? Dacă asa stau lucrurile ce măsuri ati luat? In mintea voastra de doi lei acest judet ar fi parca placa turnanta a drogurilor. Implicati-va si luați măsuri nu bla…bla toată ziua si nu faceți nimic,iar după ce aveți rezultate faceți-va poze si dați interviuri. Pana in momentul de fata sunteți zero la tot ce tine de activitatea acestui centru in frunte cu aceasta persoana Iacob. Nu va dati seama ca aveti prea multa vrajeala si luati bani degeaba! Sa va dati importanti cand aveți cu ce si veniți in fata obstei cu măsuri ferme, exemple, constatari, rezultate si nu cu miauuuuuu,miauuuuuu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Festival de muzică și dansuri populare, de Dragobete

Festivalul de muzică și dansuri populare intitulat „Cântă și încântă de Dragobete”, organizat de către Școala de Arte Satu Mare...

Închide