Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Femeile liberale pregătesc politici publice în sprijinul familiilor din România

pnl smÎn perioada 21-22 februarie 2015, a avut loc la Buziaș, Şcoala Politică a Femeilor Liberale, care face parte din programul mai amplu de pregătire politică, inițiat de Organizația Femeilor Liberale și numit „Femeile liberale pot ajuta România”.

La seminar au participat membre PNL din filialele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Hunedoara, Bistriţa, Mureş, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Satu Mare, reprezentante ale forurilor de conducere judeţene ale organizaţiilor de femei.

Organizaţia femeilor liberale din  judeţul Satu Mare a fost reprezentată  la Şcoala politică de doamnele Imola Pomian, Adelita Sipa, Celia Molnar si Ruxandra Chivulescu.

Femeile liberale au dezbătut soluţii la problemele familiilor din România, care vor fi incluse în programul de guvernare al PNL. La eveniment au participat lideri ai PNL: Lucia Ana Varga, co-preşedintele femeilor liberale, vicepresedinte PNL, Robu Nicolae, primarul oraşului Timişoara, vicepreşedinte PNL, Gheorghe Falcă, primarul oraşului Arad, vicepreşedinte PNL, Dan Popa, co-preşedinte PNL Timiş, Cristian Buşoi, prim-vicepreşedinte PNL, co-preşedinte al  Comisiei de sănătate, Vlad Nistor, co-preşedinte al Comisiei de învăţământ, Cristina Pocora, co-preşedinte al Comisiei de muncă si protecţie socială a PNL, Carmen Hărău, deputat PNL, membru al Comisiei finanţe-bănci, Florica Cherecheş, deputat PNL, membru al Comisiei pentru educaţie, Horia Cristian, deputat vice-preşedinte al Comisiei de sanatate, Ben-Oni Ardelean,  senator PNL, preşedinte al Comisiei pentru afaceri externe. Aceştia au prezentat pe parcursul celor două zile, propunerile de politici publice din viitorul program de guvernare, pentru cele cinci domenii prioritare pentru femeile liberale: educaţie, sănătate, economie, politici sociale si protecţia mediului.

pnlsm2Femeile liberale au discutat despre problemele reale cu care se confruntă familia românească şi au propus  soluţii care ulterior să fie integrate în politicile promovate de către Partidul Naţional Liberal. Din păcate, familiile din România se confruntă cu probleme privind locurile de muncă, în special pentru tineri, accesul la  sistemul de sănătate, activităţile de prevenţie prin care să se reducă rata îmbolnăvirilor şi depistarea în fază incipientă a bolilor grave, învăţământul care nu oferă perspective absolvenţilor, lipsa creşelor cu efect negativ privind reîntoarcerea în muncă a părinţilor, insuficienţa locuinţelor pentru tineri, probleme specifice persoanelor aflate în dificultate, lipsa unor programe pentru bunicii nostri, pentru ca aceştia să aibă o bătrânteţe decentă.

Prioritatea femeilor liberale este bunăstarea şi recunoaşterea publică a familiilor lor, dar în primul rând ele vor să se asigure că au copii, soţi, bunici sănătoşi şi că ele însele au o stare de sănătate bună.

De aceea femeile liberale, împreună cu comisia de sănătate a PNL, vor supune dezbaterii publice o lege a prevenţiei în sănătate prin care să se garanteze accesul populaţiei la analize gratuite şi informări eficiente privind condiţiile de viaţă. Este mai uşor să previi decât să vindeci este motto-ul acestei legi pe care femeile liberale o promovează.

Femeile liberale au mai depus în Parlament un proiect de lege privind prevenţia în sănătate, dar PSD a clasat la sfârşitul sesiunii parlamentare actul normativ considerând că nu este important să ajuţi cetaţenii să depisteze din timp eventualele boli pentru a le putea trata.

”Femeile liberale, în calitate de oameni politici implicaţi, dar şi în calitate de mame, soţii, bunici, sunt foarte preocupate de starea de sănătate a populaţiei. În viaţa familiei din România, sănătatea este prima preocupare, iar noi, femeile, avem drept prioritate îmbunătăţirea şi eficientizarea politicilor din acest domeniu”, a spus Lucia Ana Varga, co-președinte al Organizației Femeilor Liberale.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Organizaţiei Femeilor Liberale Timiş, condusă de doamnele co-preşedinte Rus Georgeta şi Olimpia Oprea.

Acest eveniment a fost prima etapă dintr-o serie de seminarii, ce vor acoperi întreg teritorul ţării in anul 2015.

Sursa: PNL Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.