Ultima actualizare: azi, 21:18
Locale

Nicoleta Dobrescu, condamnată la închisoare cu executare. Prejudiciu de 1,5 milioane euro!

Nicoleta Dobrescu

Nicoleta Dobrescu

Vameşii din dosarul  “Usturoiul” au fost condamnaţi de Judecătoria Satu Mare, prejudiciul adus Uniunii Europene fiind de 1,5 milioane euro. În perioada 2007-2008, cei trei vameşi, Nicoleta Dobrescu, Vasile Nagy şi Pavel Vanciu, au întocmit diverse documente vamale false prin care erau înregistrate un număr de 54 de mijloace de transport încărcate cu usturoi din China, care au trecut prin vama Halmeu spre Ucraina. Transporturile erau false, iar cei trei vameşi au creat condiţiile pentru ca taxele datorate bugetului UE să nu mai fie achitate.

Nicoleta Dobrescu, fostă şefă a vămii Halmeu, a fost condamnată de Judecătoria Satu Mare pentru săvărşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii false, inexacte şi incomplete la pedeapsa de 4 ani închisoare, iar pentru infracţiunea de fals intelectual a mai primit 2 ani de închisoare. Ea va executa pedeapsa de 4 ani la care se adaugă un spor de 2 ani, urmând ca în final  aceasta să execute 4 ani şi 8 luni de închisoare.

Vameşul Vasile Nagy a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la pedeapsa de 2 ani închisoare. Judecătoria Satu Mare l-a condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor ce trebuie virate către bugetul general al Uniunii Europene sau către bugetele administrate de aceasta ori în numele ei la pedeapsa de  4 ani închisoare. Vasile Nagy va executa pedeapsa cea mai grea aceea, de 4 ani, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa de 2 ani închisoare, urmând ca acesta să execute pedeapsa de 4 ani şi 8 luni închisoare.

Pavel Vanciu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, în plus primind pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

În plus, cei trei vameşi au fost obligaţi să plătească despăgubiri Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Nicoletei Dobrescu revenindu-i suma  de 2.479.989 lei, Nagy Vasile 1.790.780 lei, iar Paul Vanciu are de  achitat 898.978 lei.

Nicoleta Dobrescu a fost judecată și condamnată și în dosarul ȘPAGĂ LA REGINA VĂMILOR.

2 comentarii

  1. george Răspunde

    In sfarsit sa terminat treaba cu ea,tot se auzea (sunt nevinovata )si uite ca este vinovata. succes in continoare si schimbari radicale doresc pe viitorul indepartat. Incet dar sigur ajung si ceilalti corupti unde trebuie. Sa scape de multe ori sapunul in baie Nicoleta, la iesire va avea un CV frumos,care nu il mai ajuta la functii mari,si se va obisnui cu functia de (femeia de serviciu ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Volei: Dinamo Romprest București-CSM Satu Mare 3-0

Echipa de volei a CSM Satu Mare a pierdut ieri, 25 februarie, în deplasare, meciul jucat în compania Dinamo Romprest...

Închide