Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Juniorul Olimpiei, Denis Chivari, convocat la naţionala U18

Denis ChivariDupă ce Tony Kanaloş a devenit titular al reprezentativei U17 a României, a venit rândul unui al junior sătmărean să fie onorat cu o convocare la naţională. Pe adresa clubului Olimpia Satu Mare a ajuns un fax prin care se anunţă convocarea la lotul U18 a jucătorului Denis Chivari, component al echipei juniori A. Coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori Olimpia Satu Mare, Dacian Nastai, este cel care a anunţat convocarea, precizând că “ne putem mândri cu jucători bine pregătiţi şi talentaţi, cu toate că ne lovim de greutăţi în pregătire”.

Naţionala Under18 a României a fost invitată să participe la un turneu de pregătire în Serbia. În vederea pregătirii acestei competiţii, lotul se va reuni pe 4 martie la Timişoara, de unde se va face deplasarea spre Stara Pazova (Serbia). În următoarele zile, pe 5 şi 7 martie, naţionala pregătită de antrenorul Andrei Spier, va disputa două amicale, cu reprezentativele similare ale Poloniei şi Serbiei. O zi mai târziu, “tricolorii” vor reveni în ţară.

Denis Chivari este crescut de Olimpia Satu Mare, joacă pe postul de mijlocaş central şi este caracterizat drept un jucător muncitor, “care bagă material” cum obişnuiesc  să se exprime antrenorii. El este pregătit de antrenorul Ioan Dragomir, la echipa juniori A Olimpia. Este un jucător de profil defensiv şi un foarte bun pasator. Antrenorul naţionalei Under18 a României, Andrei Spier, este cunoscut drept o persoană exigentă care pune foarte mare preţ pe disciplină şi caracter. “Întotdeauna, dintre doi jucători cu aceleași calități, îl voi prefera pe cel disciplinat. Calitate fără caracter nu se poate, așa că îl prefer pe jucătorul care nu se opune performanței”,  declara acesta, anul trecut, la instalarea în funcţie. Aşa că tânărul jucător sătmărean va trebui să impresioneze nu numai prin calităţile fizice şi tehnice, ci şi prin cele mentale.

În luna noiembrie a anului trecut, trei juniori ai Olimpiei au participat la un trial organizat de Federaţia Română de Fotbal la Salonta. Printre ei şi Denis Chivari. Se pare că acesta a impresionat stafful FRF la respectiva selecţie, iar rezultatul este această convocare. Mai mult decât atât, se pare că încep să se concretizeze eforturile depuse de conducerea clubului în departamentul juniori, mai ales după numirea profesorului Dacian Nastai ca şi coordonator. Este foarte posibil ca în returul campionatului sau în play-off, pe unii dintre ei să îi vedem pe banca Olimpiei sau, de ce nu, chiar şi pe teren. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.