Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

Patronul de la Valea Măriei, anchetat penal. Mită în mii de euro și platouri cu mâncare!

mihai crisan valea marieiProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul Mihai Crișan, proprietar al complexului Valea Măriei, la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de: dare de mită în formă continuată (4 acte materiale), dare de mită în formă continuată (2 acte materiale). 

La data de 03 februarie 2015, Tribunalul Bihor a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile și a dispus față de inculpatul Mihai Crișan, măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile.
Inculpatului Crișan Mihai i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

În ordonanţa întocmită de procuror se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

La data de 17 ianuarie 2013, în parcarea unui local din municipiul Satu-Mare, inculpatul Crișan Mihai i-a remis inculpatului Ardelean Ioan Mircea, director executiv al Direcției Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, mai multe bunuri alimentare.
În contrapartidă, acesta din urmă, în calitatea sa conducător al instituției mai sus amintite, a dispus unei echipe de control, desemnate să efectueze o inspecție fiscală generală la firma inculpatului Crișan Mihai, să nu constate nereguli cu privire la activitatea comercială ilicită a societății menționate, Inspecția organelor de control a avut loc în perioada 25.03-30.03.2013.
La data de 11 martie 2013, în același scop, inculpatul Crișan Mihai i-a remis aceleiași persoane, suma de 4.000 de euro. 
În perioada ianuarie-aprilie 2013, inculpatul Crișan Mihai i-a dat unui inspector fiscal în cadrul Serviciului de Inspecție Persoane Juridice din cadrul Direcției Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, desemnat să efectueze un act de control fiscal la firma sa, mai multe foloase materiale după cum urmează:
– la data de 31.01.2013, la inițiativa sa, a suportat contravaloarea cheltuielilor aferente consumației unui număr de circa 20 de persoane invitate la un restaurant, cu ocazia celebrării zilei de naștere a funcționarului public,
– la data de 14.02.13, i-a oferit și predat inspectorului fiscal, prin intermediul unor angajați, două platouri cu mâncare pregătite de personalul unui restaurant, 
– la data de 01.03.2013, a acceptat solicitarea funcționarului public de a accepta încheierea și semnarea unui contract fictiv, între o societate controlată de inculpat și o firmă deținută de un prieten al inspectorului fiscal, act menit să ajute această societate din urmă să poată accesa un credit bancar,
– în data de 14.04.2013, i-a dat aceluiași inspector suma de 1.000 de lei cu titlu de împrumut. 
În schimbul oferirii și remiterii acestor foloase materiale, funcționarul public a efectuat un control fiscal formal la societatea comercială administrată de inculpatul Crișan Mihai, fără a constata nereguli majore, în ciuda faptului că existau evidente dubii cu privire la legalitatea relațiilor comerciale supuse controlului.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin tehnic și informativ din partea Serviciului Român de Informații.

Sursa: DNA

2 comentarii

  1. Venin in jur Răspunde

    Govor cat a cotizat de nu ii luat la puricat de catre DNA? Vedeti ca va crapa mosul si nu o sa puteti afla unde si-a ascuns banii…Decat de la potaia de Razvan care are boala de sange…si cei 2 copii ai lui!

  2. alina Răspunde

    Nu va e rusine sa vb asa de cineva ce a eti voi cu fiul lui sa va manance boala pe voi toti care vb de rau pe cineva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.