Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

Pensionarii pot beneficia de sejururi de tratament balnear din 16 februarie

pensionariPensionarii vor beneficia de sejururi de tratament balnear începând cu data de 16 februarie 2015. În acest an se vor acorda aproximativ 220.000 de locuri în stațiunile balneare cu 10.000 mai multe față de 2014, conform Hotărârii de Guvern din 28.01.2015.

Actul normativ stabilește că pot beneficia de tratament balnear pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate în baza criteriilor stabilite anual. Cererile se depun la Casa de Pensii din raza de domiciliu a solicitantului. Durata de sejur va fi de 16 zile.

În perioada imediat următoare urmează să fie demarate procedurile de acordare a biletelor de tratament precum și a criteriilor în baza cărora se acordă biletele de tratament. În cursul lunii februarie  și martie vor fi alocate bilete de tratament în unitățile proprii ale Casei Naționale de Pensii Publice, respectiv în stațiunile: Amara, Buziaș, Covasna, Geoagiu, Olănești, Lacul Sărat, Nicolina Iași, 1 Mai, Pucioasa, Moneasa, Bizușa, activitatea în aceste stațiuni fiind realizată de Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperator.

Casa Națională de Pensii Publice urmează să demareze procedura de licitații pentru achiziția publică de servicii de tratament balnear cu operatorii de servicii pentru celelalte stațiuni din țară.

În anul 2014, județului Satu Mare i-au fost repartizate un număr de 4576 de bilete de tratament iar procentul de valorificare pe anul 2014 a fost de 91,85%.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.