Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Prefectul cere o colaborare mai bună între DSVSA și APIA

SAMSUNG CSCPrefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a întâlnit joi, 5 februarie 2015, cu directorii şi şefii de servicii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare şi cei ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare.

Întâlnirea a fost convocată de către reprezentantul Guvernului în teritoriu în vederea prevenirii apariţiei unor disfuncţionalităţi de comunicare între instituţiile menţionate, precum şi pentru a se asigura că problemele cetăţenilor judeţului Satu Mare sunt soluţionate în timpul prevăzut de legislaţie, fără tergiversări nejustificate.

În cadrul şedinţei de lucru s-a discutat despre colaborarea procedurilor de lucru privind formularele de evidenţă a înregistrării şi mişcării animalelor, despre necesitatea îmbunătăţirii sistemului informatic de gestionare a datelor proprietarilor de animale, despre armonizarea controalelor şi verificărilor la nivelul exploataţiilor de animale, respectiv despre necesitatea respectării procedurilor de către proprietarii de animale, astfel încât să nu piardă finanţările pe care le primesc din partea APIA Satu Mare.

În finalul şedinţei de lucru în cadrul căreia toţi cei prezenţi şi-au prezentat opiniile despre situaţiile întâlnite în teren dar şi despre activitatea instituţiilor pe care le reprezintă, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram le-a solicitat ca în termen de o săptămână să transmită către Instituţia Prefectului o informare care să conţină un set de propuneri în vederea eficientizării colaborării dintre cele două instituţii în scopul ajutorării fermierilor sătmăreni.

Sursa: Prefectura Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.