Ultima actualizare: azi, 16:47

Sănătate

Produse pe care trebuie să le arunci din casă pentru că-ţi afectează sănătatea

bureteSunt mici obiecte din casa care aduna microbi si care-ti afecteaza sanatatea, motiv pentru care ar trebuie fie sa le arunci, fie sa le inlocuiesti periodic.

Caserolele de plastic

Caserolele din plastic nu se spala bine indiferent ce detergent de vase folosesti. In suprafata se infiltreaza grasime si reziduuri minuscule de la mancare. Mai mult, caserolele de plastic contin policarbonat, care afecteaza sanatatea pe termen lung, fiind considerata o chimicala periculoasa in unele state de pe glob. Este recomandat sa inlocuiesti caserolele de plastic cu cele de sticla.

Spray-urile de casa

Spray-urile pentru improspatarea aerului din casa contin ftalati, substante chimice care raman in aer chiar si dupa ce dispare mirosul placut. Acestia sunt periculoase mai ales pentru femeile insarcinate caci pot actiona negativ asupra dezvoltarii fatului dupa ce sunt inhalate.

Sapunul antibacterian

Sapunul antibacterian nu este cu nimic mai eficient in omorarea bacteriilor decat cel clasic. Este insa mai dur cu pielea, avand triclosan, un ingredient care, odata patruns in piele, poate genera dereglari hormonale.

Sucurile

Daca le ai la indemana, invariabil le vei consuma. Acestea contin zahar adaugat si conservanti, indiferent cat de mare scrie “natural” pe ambalaj. Arunca toate sucurile din casa si nu mai cumpara data viitoare cand faci piata.

Periuta veche de dinti

O periuta de dinti nu ar trebui folosita mai mult de doua-trei luni. In acest timp, la fiecare periaj, ea aduna bacterii pe ea si reziduuri de pasta, dar si de alimente. Daca folosesti o periuta de dinti mai mult de trei luni faci practic un “schimb” de bacterii in momentul periajului. Asadar, schimb-o mai des!

Mascara veche

Mascara care a stat mai mult de doua-trei luni deschisa trebuie aruncata caci aduna bacterii care, odata ajunse pe gene, intra si in ochi, putand genera afectiuni oculare. De altfel, cel mai des intalnita afectiune de acest fel este conjunctivita.

Buretele de spalat vase

Buretele de spalat vase este cel mai murdar dintre produsele de curatare dintr-o casa, mai exact, cu cele mai multe bacterii pe el, se arata intr0un studiu efectuat in SUA. Desi el este spalat cu detergent, este imposibila indepartarea tuturor bacteriilor. Pentru a evita “imprastierea” lor pe maini si pe vase, este indicat sa il inlocuiesti o data pe saptamana!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.