Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Sătmăreanul Tony Kanaloș, decisiv în victoria României U17 în fața Ungariei

kanalos si nastaiCu tânărul mijlocaș sătmărean Tony Kanalos prezent pe teren pe toata durata partidei, reprezentativa Under17 a României a învins selecționata similară a Ungariei, într-un joc amical. În prezent, Tony este legitimat la LPS Satu Mare, unde îl are ca antrenor pe profesorul Dacian Nastai, instalat săptămâna trecută ca director al Centrului de Copii și Juniori al clubului Olimpia Satu Mare.

Tricolorii naționalei U17 au disputat în cantonamentul din Antalya trei partide, reușind să termine cu victorie de fiecare dată: 3-2 cu Tromso U17, 4-2 cu Young Boys Berna U18 și 2-1 cu UngariaU17.

Din cauza problemelor de efectiv pe care le-au avut maghiarii, membrii staff-ului celor două echipe au convenit ca jocul disputat la Belek-Caya să cuprindă două reprize de câte 30 de minute fiecare, cu cel mult două schimbări.

Selecționerul Bogdan Vintilă a folosit următorii jucători:

 Hodoroabă – Dobre, Ghiță (C), Ciobotariu, Fridrich – Ciobanu, Kilyen, Kanaloș – Mihalcea, Petre, Blănaru (44 Hagi).

 De remarcat că Tony Kanaloș este coleg de generație și joacă în aceeași echipă cu Ianis Hagi, fiul celui mai mare jucător român din toate timpurile, Gică Hagi.

 Scorul a fost deschis chiar de către Kanaloș, în minutul 23, iar zece minute mai târziu Adrian Petre (de la UTA Bătrâna Doamnă) a dus scorul la 2-0 pentru România U17, înainte de Ungaria să reducă din avantaj.

 Ultimul joc în cantonamentul din Antalya al naționalei U17 este programat astăzi de la ora 15:30, cu Silkeborg U18. În luna martie, juniorii lui Vintilă vor participa la Turul European de Elită, fiind repartizați într-o grupă puternică, alături de Anglia, Slovenia și Norvegia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.