Ultima actualizare: ieri, 22:02
Locale

Seară de cultură bistriţeană la Centrul de Creaţie Satu Mare

seara bistriteana (5)După ce oamenii de cultură din Satu Mare au prezentat judeţul şi cultura sătmăreană la Bistriţa, astăzi a venit oamenilor de cultură din Bistriţa-Năsăud să le împărtăşească sătmărenilor o parte din cultura lor. Evenimentul intitulat “Seară de literatură şi muzică” a avut loc la Centrul de Creaţie din Satu Mare.

În calitate de gazdă, Felician Pop, consilierul preşedintelui CJ Satu Mare, Adrian Ştef, le-a transmis un bun venit oaspeţilor pe care îi consideră prieteni, exprimându-şi convingerea că acum se va cimenta o relaţie între cele două judeţe, care va continua şi va fi sporitoare pentru ambele părţi.

“Această vizită se constituie un bun demers al unui alt fel de a face cultură, nu la Bistriţa, ci la Satu Mare. Când mi-am lansat cartea “Turn desfrunzit” în mai multe oraşe din judeţele vecine, mi-am dat seama cât de important este ca un scriitor sătmărean să aibă posibilitatea să-şi prezinte creaţiile dincolo de limitele municipiului Satu Mare, pentru că intri într-un fel de competiţie şi oamenii care îţi citesc cartea poate că pot să aibă o părere mai pertinentă şi mai exactă”, a spus Felician Pop.

Scriitorul a spus că sătmărenii sunt datori Bistriţei pentru numele oamenilor care au luminat viaţa culturală sătmăreană, amintindu-i pe Dariu Pop şi Vasile Scurtu.

 “Am început în urmă cu ceva timp ideea unor colaborări în această sferă atât de frumoasă a culturii. Am plecat de la poezie, literatură, sperăm să extindem această latură a literaturii atât de variată şi cu alte genuri, motiv pentru care şi astăzi ne-am gândit să venim nu doar cu partea scrisă”, a spus directorul Centrului Cultural Municipal George Coşbuc Bistriţa, Dorel Cosma.

 În cadrul serii de literatură şi muzică a fost prezentat o expoziţie fotografică seamnată de artistul Ovidiu Lazăr, au avut loc momente artistice susţinute de Florin Vlad iar scriitorii bistriţeni Dorel Cosma, Elena M. Cîmpan, Menuţ Maximinian, Victoria Fătu Nalaţi, Ştefan Veşcar şi-au prezentat creaţiile.

 

5 comentarii

 1. Venin in jur Răspunde

  Pui rahitic de Avicola!

 2. aviscolitu Răspunde

  Mulțumiri doamnei avocat R.N. – T. din Cluj!

 3. tri lucerna Răspunde

  @venin in jur – tic tac tic tac pensia bate la ușă!

 4. Brontozaur Răspunde

  PLR : partidul looserilor retarsati! Si a mafiotilor gen silaghi, stef, papicioaica!

 5. bronto pronto Răspunde

  Pentru un animal mort, chiar că ești harnică, măi brontozauroaico pripășita la Cluj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.