Ultima actualizare: azi, 22:06

Locale

Concurs de tăiat porci la Tăşnad (FOTO)

Concurs de taiat porci Tasnad (65)Un nou concurs de tăiat porci, competiţie între măcelari, s-a desfășurat astăzi la Tășnad. Evenimentul organizat de UDMR a fost onorat de prezența deputatului Kelemen Hunor dar și a jurnalistului maghiar de origine croată Tvrtko Vujity.

În acest an, în concurs s-au înscris 32 de echipe, 29 din Satu Mare, două din Ungaria și o echipă din județul Sălaj. Juriul concursului a avut cea mai grea sarcină pentru a desemna cel mai bun preparat culinar din carne de porc, cel mai bun cârnat, caltaboș, sângerete și alte preparate culinare tradiționale specifice fiecărei localitate în parte. Punctarea s-a făcut în funcție de gust, aspect, mod de preparare, iar diferența sau departajarea preparatelor va fi în funcție de mirodeniile și condimentele folosite.

Ajuns la a cincea ediție, echipele din concurs au pus un foarte mare accent pe ornarea standurilor, nu s-au limitat doar la prepararea mâncărurilor specifice cărnii de porc ci au venit de această dată și cu prăjituri. Echipa din Viile Satu Mare a preparat haioșe la standul lor, prăjituri făcute cu osânza porcului sacrificat în dimineața de sâmbătă.

Cel mai mare porc sacrificat a avut 260 de kg și a aparținut echipei din Livada. Echipa din Odoreu a pregătit cel mai lung cârnat, de 45 de metri lungime. Cel mai mare toroş a fost pregătit de echipa din Viile Satu Mare, din 120 kg de varză, 10 kg de slănină şi 90 kg de carne. Vinul fiert și pălinca au fost și de această dată diferite. Mirodenii, condimente și fructe diverse au fost adăugate la fiertul vinului, iar inedita pălincă de dovlecel  adusă de o echipă din Ungaria a fost degustată de vizitatorii curioși de gustul ei.

Nici la ediţia din acest an nu a putut  lipsi Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, alături de care au fost prezenţi şi preşedintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskenyi Gabor, vicepreședintele Consiliului Județean Riedl Rudolf, consilieri judeţeni UDMR şi primari UDMR. Kelemen Hunor a vizitat fiecare stand în parte, degustând bunătăţile pregătite de echipe, fiind un fan declarat al produselor tradiţionale. 

Vremea este excelentă și mă bucur că sunt din ce în ce mai mulți oameni care vin la acest concurs. Este deja o tradiție ce fac colegii din Satu Mare, și mă bucur că am putut veni să fiu împreună cu ei aici la Tășnad”, a afirmat Kelemen Hunor.

Și pentru că până la urmă a fost un eveniment de voie bună, fiecare echipă înscrisă în concurs a fost premiată.

3 comentarii

  1. matroz Răspunde

    Si zice-ti ca i-au taiat pe toti?

  2. Elisabeta Vaida Răspunde

    Frumos,felicitari organizatorilor !

  3. un satmarean Răspunde

    Ce-i asa de frumos te Erji? Ca toti imbuibatii,primari,consilieri,alti alesii si toti pupincuristii au luat parte la acest chiolhan? Ca tot pe banii nostii,ai fraierilor si-au umplut matele! De parca populatia traieste binisor,viata e relativ usoara,preturile sunt prietenoase cu noi,datorita acestor imbuibati? NU dresesti,lumea ar trebui sa-i ia la goana,pe ,,porcii,,astia vii,care ne grohaie zi de zi in timpane si ne fugaresc din tara tatii,parintii,copiii e.t.c.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.