Ultima actualizare: azi, 13:24
Locale

Sprijiniţi cu 2% din impozitul pe venit copiii cu dizabilități!

caritasÎn acest an Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare colectează cei 2% din impozitul pe venit în beneficiul copiilor cu dizabilități, făcând apel către toţi cei care doresc să ajute cu mesajul: „2% pentru un pas înainte!”

Caritas oferă anual servicii pentru peste 240 copii care suferă de o dizabilitate. Serviciile noastre oferite prin centrele de zi pentru copii cu nevoi speciale şi centrele de reabilitare vin în sprijinul familiilor şi în ajutorul copiilor. Prin centrele de zi copiii beneficiază de activităţi de dezvoltarea abilităţilor şi de consiliere. Se pune totodată accent pe asigurarea nevoilor de bază în cazul copiilor proveniţi din familii cu probleme sociale.

În centrele de reabilitare din Satu Mare și Carei, copiii cu dizabilităţi beneficiază de intervenţie timpurie datorită unei echipe de specialişti care le oferă un program personalizat de terapie pentru a le asigura cea mai bună şansă la integrarea lor în societate.

Cine doreşte să sprijine dezvoltarea copiilor, poate completa formularul 230 şi să-l depună la sediul central local al finanţelor publice, până la data de 25 mai 2015. Formularul poate fi descărcat și de pe pagina de internet a organizației www.caritas-satumare.ro.

Punctul I. trebuie completat cu datele personale şi punctul II. 2 cu datele organizaţiei: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal 4960929, Cont bancar: RO 80 RNCB 0221011282140001.

2% nu este o cheltuială în plus, ci este o parte din impozitul pe 2014 pe care oricum îl plătiţi statului. Este o modalitate oferită de stat prin care comunitatea are posibilitatea de a susţine activitatea unei organizaţii neguvernamentale. Această metodă este o importantă sursă de finanţare şi pentru serviciile oferite de Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare.

În 2014, Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare a strâns din cei 2% din impozitul pe venit 41025 de lei, sumă utilizată pentru a susţine activitatea centrelor de îngrijire la domiciliu ale organizaţiei. În anul 2014 peste 1000 de persoane au beneficiat de serviciile celor 9 centre de îngrijire la domiciliu ale Caritas Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.