Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

Promoţie şi nu prea: comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat 7 firme care vindeau produse „la preţ redus”

protectia consumatoruluiÎn perioada 02-06 februarie, comisarii de la Protecţia Consumatorului Satu Mare  au  desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, promoţionale etc). Au fost verificaţi zece operatori economici  dintre care şapte  cu deficienţe fiind aplicate sancţiuni contravenţionale cu  avertisment şi  amenzi  în valoare de 20.000 lei.

Operatorii economici verificaţi nu efectuau vânzări de soldare sau de lichidare a stocului ci numai  vânzări promoţionale.

Deficienţe constatate:

Doi operatori economici din Satu Mare nu informau consumatorii asupra faptului  ca oferta este în limita stocului disponibil  iar un supermarket din România,  cu punct de lucru  în Satu Mare, nu avea afişată  perioada promoţiei sau faptul ca promoţia este în limita stocului disponibil.

Alţi trei operatori din Satu Mare şi un operator economic din localitatea  Berveni,  judeţul  Satu Mare, nu aveau  preţul nou lângă preţul vechi barat la produsele supuse  comercializării  sau nu  aveau afişate preţurile la toate produsele expuse în vederea comercializarii.

Un alt operator economic din Bucuresti cu punct de lucru Satu Mare, avea expusă la comercializare pe un stand produse  de ciocolata Heidi şi Kandia care erau  prezentate ca fiind la Promoţie dar în realitate nu erau, sau ciocolata ROM era expusă la comercializare fără a avea preţul  afişat.

Un operator economic din Berveni, judetul Satu Mare  nu  avea afisata placheta INFOCONS.  Placheta  se poate descarca si de pe site  www.anpc.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.