Ultima actualizare: azi, 12:35
Locale

Consilierii au respins strategia orașului. ”Făcută de extratereștrii”

sedinta Consiliul Local (14)Strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare 2015-2025 a fost criticată cu vehemență de consilierii locali UDMR Butka Gergo și Maskulik Csaba, astăzi, în ședința de Consiliu Local.

Strategia de dezvoltare a municipiului  a fost elaborată în perioada noiembrie 2013 – septembrie 2014 în cadrul proiectului STATUS – Agende teritoriale strategice pentru sisteme urbane de tipul oraşelor mici şi mijlocii finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Europa de Sud-Est IV B SEE supus azi aprobării Consiliului Local.

Butka Gergo a atras atenția că lipsește esența unei strategii și soluțiile de dezvoltare, iar oamenii care au întocmit această lucrare nu cunosc ”lucrurile elementare despre acest oraș”.

Totodată, acesta susține că la secțiunea proiecte apar ”investiții pentru valorificarea terasei clădirii Consiliului Județean” și faptul că județul Satu Mare, și nu municipiul, are un potențial agricol ridicat în producția de căpșuni și nuci, aflându-se pe primul loc la nivel național. Mai mult, în strategie municipiul este interconectat economic de Oradea și nu de Cluj, consilierul subliniind faptul că  ”peste 7000 de studenți sunt în Cluj, suntem mult mai interconectați economic de Cluj și nu de Oradea”.

Probabil niște extratereștrii au scris acest raport. Se vorbește în strategie despre nuci, bazine balneare ca și incubatoare de afaceri pentru dezvoltarea orașului dar nu se vorbește despre tineret. Nu există un marketing pentru oraș, se vorbește despre minoritatea maghiară dar nu se vorbește despre șvabi. Lipsesc instituțiile, iar centrul G.M. Zamfirescu apare într-o singură frază, CSM Satu Mare și Olimpia în trei. Această strategie nu este demnă pentru Satu Mare, calitatea ei fiind îndoielnică”, a declarat Butka Gergo.

sedinta Consiliul Local (22)

În aceeași ordine de idei, consilierul Maskulik Csaba a precizat că strategia ”a fost dezbătută în acele grupuri care au lucrat la Valea Măriei, iar ceea ce lipsește este lipsa totală a viziunii, a infrastructurii rutiere din municipiu”.

Nu se vorbește despre amenajarea zonelor verzi, nu se vorbește despre acele terenuri abandonate și aflate în paragină în plin centrul orașului, nu se vorbește despre reducerea poluării care este o problemă foarte importantă. Să nu mai vorbim de elementele futuristice găsite de colegul meu. Am găsit și eu unul: pasaj pietonal subteran pe strada Traian spre cimitere, necesar fiind unei circulații foarte mari. Ceea ce este absurd”, a spus Maskulik Csaba.

sedinta Consiliul Local (20)

După cele prezentate de cei doi consilieri UDMR, proiectul de hotărâre a fost supus votului, moment în care 10 consilieri PSD, PLR și doi de la PNL au votat pentru și 11 consilieri UDMR și doi de la PNL s-au abținut. În concluzie, proiectul a picat.

30 comentarii

 1. FIRARC Răspunde

  Cel putin ciudata aceasta continua si sistematica sustinere, din partea PortalSM, pentru toate pasaruicile mentale si verbale ale hipermegapriceputilui la toate Butka… Chiar si atunci cand acesta nu face altceva decat sa se dea in spectacol, ca astazi… Sinistra sa fie in spatele promovarii asidue a lui Butka ?

  • gutza, babutza Răspunde

   ba da’ cand scrie aberatiile cheliosului iti convine? Se numeste echidistanta, si stiu ca te deranjeaza… Asa se intampla cu retarzii dotati cu un singur neuron.

  • gabor Răspunde

   Gergo este un consilier care crede ca daca vorbeste prostii v a fi considerat un bun consilier dar de fapt nu este inghitit nici macar in partidul lui .

  • erectus politicus Răspunde

   A face opozitie nu inseamna sa te opui fara argumente concrete la orice initiativa a adversarului politic pentru ca afectezi pana la urma interesul comunitatii pe care o reprezinti.Se numeste imatutitate politica.

  • erectus politicus Răspunde

   A face opozitie nu inseamna sa te opui fara argumente concrete la orice initiativa a adversarului politic pentru ca afectezi pana la urma interesul comunitatii pe care o reprezinti.Se numeste imaturitate politica.

 2. satmarean Răspunde

  Cum? Milioanele de cosuri de gunoi nu au fost cuprinse in strategie?

 3. haiduc Răspunde

  strategia contine aberatiile marca “Dorel Dottore Coica”
  felciitari consilierilor care au respins aceste prostii.

  • ginu Răspunde

   Strategia udmr este sa conteste tot ce se poate si sa voteze inpotriva.

   • vasile Răspunde

    dragii mei mergeţi şi vedeţi cum arată oraşul Zalău, apoi mergeţi şi vedeţi cum arată oraşul Cluj, iar în finalul mergeţi şi vedeţi cum arată oraşul Sibiu, după care o să vă convingeţi singuri.

  • clau Răspunde

   Rusine Udmr de dragul contestarii au respins proiectul.

  • conu Răspunde

   Afara din oras cu cei doi consilieri.

   • vasile Răspunde

    nu sunt 2 consilieri ci cep luţin 4 Maskulik, Raţiu, Butka şi Bancea, dintre ei doar 2 sunt de la UDMR, Raţiu este un medic respectat care a demonstrat iar avocatul Bancea este unul dintre cei mai buni avocaţi din judeţul Satu Mare.

  • cetatean Răspunde

   Este foarte usor sa contesti fara argumente un lucru dar este foarte greu sa ai propuneri constructive cand esti un incompetent sau doi trei patry incompetenti.

 4. sm Răspunde

  Dar ce strategie a aplicat UDMR ????că a condus orașul tare mulți ani…………fără nici o realizare.

  • radu Răspunde

   Udmr este interesat doar de retrocedarile pentru Episcopia Romano Catolica.

   • vasile Răspunde

    acele clădiri le-a construit episcopia romano – catolică între anii 1840 – 1940, pentru care pot prezenta acte de provenienţă, oricum încă nu au primit toate clădirile care li se cuvin.

 5. hunor Răspunde

  Aceasta este adevarata fata a pacalicilor Butka si Masculik doi fraieri care nu sunt in stare de nimic.

 6. csaba Răspunde

  Primarul actioneaza in interesul comunitatii iar reprezentantii Udmr in interesul unui grup restrans de oameni.

 7. tinu Răspunde

  Baietasii astia doi cred ca au fost alesi un consiliul local sa se joace cu voturile si cu viitorul orasului .le trebuie nisip.

 8. Postaci Răspunde

  Au trecut 2 ore de la postarea articolului, au si apărut postagii de serviciu PSD! Puteți arunca gunoiul pe consilieri, rezultatul tot asa de slab rămâne!

 9. butka masculik ratiu Răspunde

  RATIU SI CU GAŞCA LUI CASCADORII RĂSULUI…

 10. vasile Răspunde

  felicitări consilierilor UDMR, strategia este cartea de vizită pentru dezvoltarea economico – financiară şi socială a municipiului Satu Mare. Faptul că i-aţi uitat de tot pe etnicii şvabi este o greşeală extrem de mare, vă puteţi aştepta la consecinţe concrete. Greşelile se plătesc. A-ţi supărat conducerea Forumului Democrat German.

 11. florin Răspunde

  Tot ce face Coica e o greseala chiar daca e in interesul cetatenilor de orice etnie ar fi maghiari,români.Doar propunerile celor trei consilieri :Butka,Gergo si Ratiu sunt bune ;ei sun cei mai destepti si singurii competenti dintre consilieri.

 12. sulas Răspunde

  Butka,Gergo si Masculik completati de Ratiu se baga in seama fara nici un rost de fapt ei nu sunt agreati nici macar de Udmr.

 13. Suciu bubu Răspunde

  Masculic si Gergo sunt parteneri se cunosc foarte bine intre ei chiar formeaza o echipa .(Lui Ratiu ai place mult intre ei).

 14. stetco Răspunde

  Da ce rahatul meu suntem noi curiosi de ce parere sunt ungurii astia.in tara lor sa voteze ce or vrea

 15. cosmin Răspunde

  Si portarul de la primarie facea o strategie mai buna ca incompetentul de Coica .
  Primarul asta habarn nu are de administetie un papagal.

  • satmarean Răspunde

   In afara de initiativa penibilasi populista de a permite reintroducerea corculatiei caruțelor in Satu Mare si gargara continua in CL ce alta activitate sau initiative au avut Gergo,Ratiu,Masculic?

 16. satmarean Răspunde

  Retrocedarea averii Episcopiei Romano Catolice este singura strategie UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Contrabandiști săltați de mascați în Satu Mare. Șase persoane au fost arestate

UPDATE: Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Satu-Mare și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei...

Închide