Ultima actualizare: azi, 10:12
Locale

Consilierii UDMR propun depozite pentru cărucioare și biciclete în Satu Mare

depobiciclete03Consilierii locali UDMR Maskulik Csaba și Butka Gergely vin în sprijinul sătmărenilor cu o serie de propuneri ca urmare a demolării garajelor din cartierele Sătmarului. Propunerea consilierilor este aceea de a se amenaja depozite pentru cărucioarele de copii și biciclete.

”Demolarea garajelor din cartierele Sătmarului, proiect început în 2011 este o măsură necesară și utilă, activitate care se derulează și în alte orașe din România. Însă, pe baza consultărilor cu locuitorii acestor zone considerăm că se impun anumite măsuri și investiții pentru ridicarea confortului urban al cetățenilor. Sunt foarte mulți locatari care depozitau în aceste garaje biciclete, tinerii familiști care dețin cărucioare de copii, iar cu dispariția garajelor nu se oferă nici o soluție pentru depozitarea acestor bunuri în siguranță”, declară consilierii.  

Propunerea consilierilor pentru amenajarea depozitelor de cărucioare și biciclete, cu următorii parametri tehnici și măsuri organizatorice: 

 • Amplasare: pe suprafețele asfaltate sau betonate printre blocuri, în zone iluminate, de preferință în raza camerelor de supraveghere, în anumite locuri se pot conecta la traseele de bicicliști existente
 • Dimensiune: in funcție de suprafața disponibilă se poate alege varianta optimă, modele individuale sau colective. Se pot găsi soluții de depozitare pe verticală, recomandăm organizarea unui concurs de idei pentru proiectarea acestor depozite. 
 • Structură: este necesară o structură ușoară de oțel cu acoperiș, rezistent la vandalism și la condițiile meteorologice extreme, cu termen de garanție cât mai extins și posibilitate de mentenanță. 
 • Răspundere și organizare: este necesară adoptarea unui regulament de folosire al acestora, incluzând toate clauzele și condițiile de exploatare
 • Buget și finanțare: costul variază în funcție de dimensiuni și materiale, in funcție de soluția constructivă aleasă.  Fondurile se pot suporta din bugetul local, se poate percepe o chirie lunară sau anuală, însă valoarea investiției este mult mai mică decât beneficiile aduse în viața de zi cu zi a locatarilor. 
 • Restricții: să nu fie permisă depozitatea altor tipuri de obiecte, a animalelor, alimentelor sau altor bunuri de orice alt tip
 • Este deosebit de important ca in fiecare zonă de parcare, locația depozitelor să fie stabilită înaintea marcării parcărilor de autoturisme. 
 • Perspective de viitor: pe termen lung, circulația cu biciclete asigură o mobilitate urbană care poate înlocui o parte din circulația de automobile din oraș. 
  Din acest motiv este important să începem cu investiții de acest gen, următorul pas fiind crearea și interconectarea traseelor de bicicliști, printr-o strategie coerentă de circulație cu biciclete. De asemenea este necesară amplasarea rasterelor de bicicletă și în centrul orașului, precum și in alte locuri intens circulate, în zone comerciale etc.  

”Considerăm această propunere ca fiind una necesară și de perspectivă, care vine in folosul întregii comunități locale și va ridica nivelul de mulțumire a locuitorilor față de administrația locală. Supunem atenției conducerii orașului această propunere și suntem dispuși să ne implicăm activ în realizarea acesteia”, precizează aceştia.

 

7 comentarii

 1. Marius Răspunde

  Buna initiativa, felicitari!

 2. Coana Mitza biciclista Răspunde

  Mai kopii, asta da idee. da nu ma pot abtine sa ma intreb: 1.Cum de nu ati avut atatea idei in 8 ani in care ati avut toate resursele orasului pe mana?
  2.De cand ati trecut voi de la cai la biciclete?

  • cineva Răspunde

   ba prostule din moldova, atuncea nu erau demolate garagele.idiotul dracului.

   • Baaa Răspunde

    Ba “porcsalmai paraszt”, ai un tupeu in tine!!! timp de 8 ani v-ati tras de sireturi prin Primarie si Consiliul Judetean, v-ati umplut conturile pe seama satmarenilor, si acum veniti cu idei salvatoare? Hai ca deja ne provoci greata, i-ati colegii luminati de-o aripa si sa nu va opriti pana la Porcsalma!

   • altcineva Răspunde

    mai neprietene, Moldova e aici la doi pasi, mongolia-i departe

 3. gogu Răspunde

  Da niste depozite pentru vacile lui Ratiu nu faceti?

 4. Unu' Răspunde

  Excelenta idee!!! O sustin intru totul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.