Ultima actualizare: ieri, 23:00
Locale

A început demolarea garajelor. Jandarmii şi Florisalul în acţiune (FOTO)

IMG_8140Echipele de la Florisal alături de jandarmi şi reprezentanţi ai Primăriei au început astăzi demolarea garajelor care au mai rămas în picioare după somaţiile primite de la Primărie. Edilul Dorel Coica a declarat că nu au fost situaţii deosebite, şi a dorit să precizeze că administraţia are bani pentru amenajarea parcărilor.

Astăzi este ziua când cu jandarmii şi firma de salubrizare am început să demolăm garajele. Acţiunea a început de dimineaţă în Micro 17, Carpaţi I, Carpaţi II. Vreau să asigur cetăţenii din acele cartiere că avem sume alocate pentru a realiza parcări şi chiar dorim ca până în noiembrie să realizăm aceste parcări. Au fost tot felul de speculații, avem ce pune în loc, parcări, locuri de joacă pentru copii şi zone de recreaţie, parcuri. Vor fi demolate garajele pe cheltuiala noastră, după care li se va prezenta factura, un exemplar va merge la Finaţele Locale şi aşteptăm să fie plătit. Până atunci respectivul nu va face niciun fel de operaţiune“, a declarat primarul.

Amenajarea parcărilor va începe simultan Micro 17 şi Carpaţi II. În Carpaţi I se lucrează la un proiect de modernizare şi reactivare a fostei pieţe.

Primarul a mai anunţat că s-a finalizat licitaţia la un contract pe patru ani de zile de mobilier stradal, care cuprinde pe lângă coşuri de gunoi, bănci şi staţii de autobus.

Edilul a precizat că aproape toți sătmărenii au înțeles că este necesară demolarea garajelor, iar unii chiar și-au dorit acest lucru.

Dacă în Micro 16 am găsit miei, găini, iepuri, porumbei şi alte animăluţe în garaj, aici au fost porumbei, găini, gâsculiţe şi doi porcuşori. Nu spun de şobolani, şoareci, care erau din abundenţă“, a spus primarul.

Cei care au deținut garaje se pot adresa deja Administrației Domeniului Public cu cereri de rezervare, ei având prioritate.

Îi anunţ pe cei care au avut garaje că au drept de preempţiune, din acest moment să se adreseze ADP-ului pentru a li se rezerva locul acolo unde au avut garajul sau cât mai aproape de locuinţă“, a spus Dorel Coica.

17 comentarii

 1. Anonim Răspunde

  Parcari ne trebuie nu?Iar masinile le mananca vremea sub cerul liber.A dracului de prosti mai sunt oamenii se lasa condusi de un dobitoc de primar si de gunoaiele de la politia locala(politia de prosti si de betivi ordinari)!!!

  • satmarean Răspunde

   Domnule anonim aceste garaje ar fi trebuitdemolate mult mai de mult timp sunt neautorizate si ocupa 3 locuri de parcare .E corect care cum apuca sa si faca garaj unde vrea?

  • GIGEL Răspunde

   da… le mănâncă vremea, se vede în poze ce mizerii se țineau în garajele respective…

  • lari Răspunde

   @Portalsm: lasati toate animalele sa behaie aici?

 2. Norick Răspunde

  ” Vor fi demolate garajele pe cheltuiala noastră, după care li se va prezenta factura, un exemplar va merge la Finaţele Locale şi aşteptăm să fie plătit.”
  Intrebarea mea este,ca cine o sa plateasca in urma aceasta factura,in moment ce nu are autorizatie? Ergo ,nu are nici proprietar…:-D

  • americanu Răspunde

   Dupa ce criterii e treaba ca in America care a gasit pamant s a pus stapan pe el si a tras un garaj .

   • Norick Răspunde

    Suntem putin departe de America nu crezi?
    P.S. in Venezuela costa cca. 20 de bani un litru de benzina.Este o.k. asa ?? 😀

 3. dinuu Răspunde

  Cei care si au facut garaje duppa cum au avut chef sunt impotriva normal.

 4. butka Răspunde

  Important este pentru toti politicieni sa urmareasca interesul general si nu a unui mic grup de interese chiar daca aparent pIerd voturi.

 5. garaj Răspunde

  Si eu am avut garaj, l-am daramat eu pe cheltuiala mea, imi pare tau pt el, dar adevarul e ca din 14 garaje dintr-o parcare erau cam 5 masini in garaje…restul lomuri ….si locuri de parcare ….nevoie mare! Asta este! Sa se faca parcari iluminate macar!

 6. titus pop Răspunde

  Toate garajele trebuie demolate .

 7. florin Răspunde

  Sa ne spuna Dorel care este suma/garaj care va fi platita Florisalului? Pentru ca asta a fost marea afacere cu demolarile, fraierilor

 8. gyuri Răspunde

  Udmr are interese sa denigreze actiunile de demolare pentru ca nu au fost in stare sa le demoleze ei bravi Coica.

  • satmarean Răspunde

   Daca ai avea un minim bun simt si te-ai informa ai afla cand a inceput desfiintarea garajelor ilegale in micro 16

   • feri Răspunde

    Coica a hotarat demolarea garajelor si a demonstrat ca are curaj si nu e un populist ca si altii.

 9. eu Răspunde

  Dar in Micro 15 cand se vor demola garajele?

 10. satmarean Răspunde

  Asta sa fie strategia de dezvoltare urbana a municipiului? Haha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.