Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Eclipsa de soare, văzută la Colegiul Mihai Eminescu (FOTO)

Eclipsa de Soare, Colegiul Mihai Eminescu (26)Eclipsa de soare a fost observată astăzi în curtea Colegiului Mihai Eminescu din Satu Mare. Sute de elevi dar și profesori din cadrul școlii au urmărit fenomenul astronomic la telescoape, lunete și ochelari, toate fiind dotate cu filtre speciale.

Aparatele din observatorul astronomic de la Colegiul Mihai Eminescu au fost amplasate în curtea școlii, unde mulțimea de elevii s-a adunat să participe la acest fenomen astronomic deosebit pe care natura îl oferă lumii. În momentul în care Luna a început să treacă prin umbra Pământului și să acopere discul solar, rând pe rând elevii au urmărit fenomenul astronomic prin telescoape, lunete dar și ochelari, fiind foarte impresionați.

Directorul Colegiului Mihai Eminescu, Ioan Pop a declarat că a ales să marcheze acest eveniment în curtea școlii pentru a le oferi posibilitatea și sătmărenilor de a vedea eclipsa de soare.

”Datorită faptului că școala este dotată cu aparatură astronomică serioasă noi ne-am gândit că trebuie să beneficieze în primul rând elevii școlii noastre dar nu numai ci și comunitatea. Mă bucur că și-au anunțat prezența mulți sătmăreni, elevi inclusiv de grădiniță, ceea ce înseamnă că va fi foarte interesant și sper să fie un spectacol astăzi și să se bucure de ceea ce oferă natura lumii”, a afirmat Ioan Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.