Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

Experimente inedite la Târgul de Științe ”Ziua Pi” (Foto)

Targului de Stiinte “Ziua PI, Liceul German (72)Vulcani super explozibili, reacții chimice și mașini teleghidate sunt câteva din proiectele și experimentele prezentate astăzi de către elevii  Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare, în cadrul celei de-a XI-a ediții a Târgului de Științe “Ziua PI”.

Ca în fiecare an elevii Liceului German au participat la această competiție cu proiecte inter și transdisciplinare din domeniul științelor. Târgul a avut loc în laboratorul de fizică al liceului unde au fost prezenți nu mai puțin de 100 de elevi care și-au prezentat propriile invenții.

Cele 35 de proiecte  prezentate au fost jurizate de profesorii de chimie și fizică ai liceului, care în decursul unei săptămâni vor hotărî cine sunt câștigătorii pe cele două secțiuni, și anume secțiunea de machete și secțiunea de proiecte și dispozitive experimentale. Elevii cu cele mai inedite proiecte vor fi premiați cu cărți de științe.

În cadrul târgului au fost prezentați vulcani super explozibili, vulcani tropicali, macheta porții Brandenburg, experiment explozibil, experimente fizice și mașini teleghidate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.