Ultima actualizare: azi, 21:58

Sport

Olimpia joacă slab şi pierde la Târlungeni, în ultima etapă

Olimpia-CS-Unirea-Tarlungeni-123Chiar dacă au jucat împotriva unei echipe care la debutul sezonului era în prag de desființare şi care joacă doar din plăcere, Olimpia Satu Mare nu a reuşit să câştige ultimul meci din campionatul regulat, în compania Unirii Târlungeni. Pot fi găsite multe cauze pentru eşecul în deplasare de astăzi, de la lipsa de motivaţie sau miză şi până la ghinion, dar adevărul pe care jucătorii şi întreg colectivul echipei sătmărene trebuie să îl înţeleagă este unul singur: o echipă mare vrea să câştige mereu şi luptă până în ultima secundă. Aşa gândesc echipele mari şi asta trebuie să-şi însuşească şi „galben-albaştrii”, mai ales dacă se doreşte promovarea în prima divizie, în viitorul apropiat. La final, rămâne un meci pierdut de Olimpia cu 1-0.

Faţă de meciul trecut, antrenorul Tiberiu Csik a avut la dispoziţie întreg lotul de jucători, Olimpia începând cu Anca-Trip – Muntean, Mureşan, Heil, Iuhas (C) – Villand, Onicaş – Rus, Sălăgeanu, Selagea – Mărkuş. Meciul a început bine pentru sătmăreni şi nimic nu anunţa eşecul, Sălăgeanu executând în minutul 15 o lovitură liberă care era aproape să se transforme în gol. Selagea execută şi el, trei minute mai târziu, o lovitură liberă din partea stângă şi îi oferă mingea pe tavă lui Heil, dar acesta ratează din 3 metri. În afară de cele două faze menţionate, Olimpia a prestat un joc care nu îi face cinste, o replică palidă a echipe care ţinea piept liderului ACS Poli Timişoara în urmă cu puţin timp. Lipsa de entuziasm în joc şi a unui presing constant dau ocazia braşovenilor de la Unirea să iasă la atac şi să puncteze decisiv în minutul 41. Vlăsceanu centrează bine pe dreapta, la nivelul ierbii, iar Sorin Marin marchează cu latul din 6 metri. În repriza secundă, băieţii lui Tiberiu Csik s-au trezit la viaţă încet şi au început să atace poarta lui Niczuly. Încercând să schimbe cursul jocului, ambii antrenori fac schimbări, pentru echipa noastră intrând Bujor în locul lui Selagea (minutul 59), Cădar în locul lui Villand şi Faur în locul lui Mărkuş (ambii în minutul 68). Dar a fost prea puţin şi prea târziu.

Olimpia avea oricum locul asigurat în play-off de etapa trecută, dar aceste 3 puncte s-ar fi dovedit utile înaintea întâlnirilor directe. Mai ales că pentru Olimpia urmează meciuri tari, primul acasă cu liderul ACS Poli, care a remizat cu „naşa” noastră de etapa trecută, FC Olt Slatina, într-un meci disputat astăzi. Sătmărenii vor juca cu liderul seriei primul şi ultimul meci din play-off, astfel încât s-ar putea ca promovarea în A să fie decisă pe stadionul Olimpia.

La final, vă oferim programul play-off-ului Seriei a II-a:

Etapa I – programată deja pe 4 aprilie

ACS Poli Timişoara – Olimpia Satu Mare

Metalul Reşiţa – CS Mioveni

FC Olt Slatina – Unirea Tărlungeni

Etapa II

CS Mioveni – ACS Poli Timişoara

Unirea Tărlungeni – Metalul Reşiţa

Olimpia Satu Mare – FC Olt Slatina

Etapa III

ACS Poli Timişoara – Unirea Tărlungeni

Metalul Reşiţa – FC Olt Slatina

Olimpia Satu Mare – CS Mioveni

Etapa IV

FC Olt Slatina – ACS Poli Timişoara

Unirea Tărlungeni – CS Mioveni

Metalul Reşiţa – Olimpia Satu Mare

Etapa V

ACS Poli Timişoara – Metalul Reşiţa

CS Mioveni – FC Olt Slatina

Olimpia Satu Mare – Unirea Tărlungeni

Etapa VI

Metalul Reşiţa – ACS Poli Timişoara

FC Olt Slatina – CS Mioveni

Unirea Tărlungeni – Olimpia Satu Mare

Etapa VII

ACS Poli Timişoara – FC Olt Slatina

CS Mioveni – Unirea Tărlungeni

Olimpia Satu Mare – Metalul Reşiţa

Etapa VIII

Unirea Tărlungeni – ACS Poli Timişoara

FC Olt Slatina – Metalul Reşiţa

CS Mioveni – Olimpia Satu Mare

Etapa IX

 

ACS Poli Timişoara – CS Mioveni

Metalul Reşiţa – Unirea Tărlungeni

FC Olt Slatina – Olimpia Satu Mare

Etapa X

Olimpia Satu Mare – ACS Poli Timişoara

CS Mioveni – Metalul Reşiţa

Unirea Tărlungeni – FC Olt Slatina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.