Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Olimpia vrea să bată echipa care nu a pierdut în fața liderului

olimpia fc bihor (3)Jucătorii antrenați de Tiberiu Csik pleacă astăzi după antrenamentul de prânz spre Oradea, unde vor întâlni mâine de la ora 11:00 echipa FC Bihor, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 19 din seria a II-a a Ligii B. Pentru acest meci s-au pregătit 19 jucători, lipsind accidentații Florin Mureșan (cu arcada spartă după ultimul meci), Marius Bălău (care încă acuză dureri de spate), și Robert Villand (care a suferit o entorsă la antrenamente). Cu totul surprinzătoare este prezența lui Onicaș în lot, după ce fusese anunțat ca și suspendat pentru acest meci. Se pare că s-a greșit la numărătoare, astfel încât fostul jucător al FCSB are doar două cartonașe galbene. Cel mai probabil, locul lui Mureșan va fi luat de Ioniță, iar al lui Villand de Sălăgeanu sau Schwarzkopf.

“Vom pleca după antrenamentul de la prânz şi sperăm să facem un nou meci bun. Suntem optimişti şi încrezători că putem lua punct sau puncte de la Oradea”, spune antrenorul Tibi Csik. Dacă FC Bihor părea acum o lună o victimă sigură și ne așteptam la un meci ușor la Oradea, nu putem să uităm că etapa trecută bihorenii au remizat 1-1 cu liderul ACS Poli Timișoara, băieții lui Dan Alexa egalând cu greu în ultimele zece minute ale partidei.

Cu jucătorii pe care i-a avut la dispoziţie, cel mai probabil Tibi Csik va începe cu următoarea formulă: Anca – Munteanu, Ioniță, Heil, Iuhas – R. Rus, Schwarzkopf, Selagea, Sălăgeanu – Bic, Bujor.

La meciul de mâine am putea asista și la debutul lui Adrian Mărkuș, atacantul transferat de Olimpia în pauză de iarnă. Antrenorul Tiberiu Csik ar putea să-i ofere câteva minute de joc pentru a-l ajuta să reintre în forma de joc și pentru a-l pregăti pentru play-off.

Delegația Olimpiei va avea din nou parte de o susținere numeroasă în deplasare, cele două galerii, Sezion Ostile și Commando Oli, anunțându-și prezența la meci.

Până la final sezonului regulat, Olimpia mai are de jucat patru meciuri: sâmbătă cu FC Bihor (deplasare), acasă cu liderul Poli Timișoara, acasă cu Olt Slatina și ultimul meci în deplasare la Unirea Târlungeni pe 28 martie. Este nevoie să adunăm 4 puncte din aceste meciuri, iar o victorie mâine aproape ar rezolva calculele pentru play-off. Cu atât mai mult cu cât cele trei echipe din etapele următoare trec prin perioade foarte bune, Olimpia trebuie să se concentreze pe o victorie la Oradea.

O declarație a antrenorului Metalului Reșita, după meciul de la Satu Mare de etapa trecută, ne oferă însă motive de optimism: “Satu Mare e o echipă dificilă, nu ştiu câte echipe pot să mai câştige aici, chiar şi Timişoara”. Și, pentru orice echipă aflată la granița accederii în play-off, ce mod mai frumos de a încheia un campionat poate să existe decât să câștigi în fața liderului în fata propriilor suporteri?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.