Ultima actualizare: ieri, 23:01
Locale

Peste 50 de elevi înscriși la concursul ”Recitatio”. Vezi câștigătorii

Concursul Recitatio, Filarmonica Dinu Lipatti (49)Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni ”Recitatio”, ajuns la a IX-a ediție, s-a desfășurat vineri, 27 martie, la Filarmonica Dinu Lipatti.

Scriitorii sătmăreni Felician Pop, Robert Laszlo, Vasile Rus și Aurel Pop au hotărât în urmă cu opt ani organizarea unei astfel de acțiuni prin care creația poeților locali să fie adusă în atenția publicului sătmărean. În fiecare an lirica poeților sătmăreni este evocată de elevii școlilor sătmărene, concursul de recitări având un mare succes.

Concursul din acest an a fost jurizat de Felician Pop, scriitor, Loredana Știrbu, prozatoare, Mehes Kati, actriță a trupei Harag Gyorgy, părintele Cristian Boloș și Ciprian Vultur, actor al Teatrului de Nord Satu Mare, membri care au avut dificila sarcina de a stabili un câștigător din cei peste 50 de elevi din județul Satu Mare.

Pe noi o să ne aibă parteneri toți cei care se îngrijesc de promovarea județului Satu Mare, de promovarea valorilor culturale, de promovarea tineretului. Toți acei tineri poeți care pot să fie viitorii oameni de cultură ai județului nostru, care de fapt prin munca lor, prin creație, prin inspirație, înzestrează patrimoniul cultural al județului Satu Mare pe care îl vom promova împreună”, a spus președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, la deschiderea concursului de recitări.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Satu Mare, Filarmonica „Dinu Lipatti”, Asociația Scriitorilor de Nord-Vest și de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Marele Premiu:

Duţescu Darius – Liceul Teoretic Carei

Premiul I

Mihaly Roxana – Liceul Teoretic Carei

Şiman Claudiu – Liceul Teoretic Carei

Fedorca Horea- Colegiul Naţional “Doamna Stanca”

Premiul II

Pfeifer Melany – Liceul Teologic Romano Catolic “Ham Janos”

Jank Anna –  Liceul Teologic Romano Catolic “Ham Janos”

Katerenciuc Corina – Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”

Premiul III

Sárvári Dániel- Liceul Teologic Romano Catolic ,,Ham Janos`

Telegdy Aron- Liceul Teologic Romano Catolic ,,Ham Janos`

Kovacs Balint Boroka- Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”

Borbely Patricia – Liceul Teoretic Carei

Şichet Alisia – Liceul Tehnologic Tarna Mare

Premii speciale:

Florin Lăcătuş – Liceul Unirea Satu Mare

Marcel Ursan – Şcoala Generală “Vasile Lucaciu” Carei

Haidu Anita – Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”

Antal Julia – Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”

Kugler Dora- Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”

Silaghi Simina- Colegiul Naţional “Doamna Stanca”

Constantin Cristina- Liceul Teoretic “Unirea” 

Krasnai Daniel- Liceul Tehnologic Ardud

Torja Ionel Cristian –  Liceul de Arte “Aurel Popp”

Un comentariu

  1. ralu Răspunde

    O multime de recitari de inalta tinuta. Elevi foarte bine pregatiti. Marii absenti din sala au fost dascalii si cei carora le este dedicat, cu respect, acest eveniment. Oare poetii satmareni tund iarba in fiecare seara? Copiii aceia s-au pregatit si au trecut prin emotii foarte mari. Un elev a recitat de pe patul de spital. Un altul, mic de tot, cu o dictie speciala si cu un talent deosebit, bun de Marele premiu, a prezentat un numar de milioane. Dar poetii nostri nu au cum sa stie. In limba maghiara s-a recitat bine de tot. Pacat! Acesti interpreti au adus in sala momente deosebite si nu au i-au avut pe destinatari alaturi de ei. Mare pacat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.