Ultima actualizare: azi, 21:18
Locale

CRITICAL MASS în centrul orașului Satu Mare

mars pe biciclete, Satu Mare (16)Asociația Sportivă Pro Racers în parteneriat cu Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare și cu Asociația Act4U, în cadrul inițiativei Earth Hour a organizat astăzi un CRITICAL MASS. Defilarea ciclistă a avut ca scop atragerea atenției asupra ciclismului și bicicliștilor.

Locul de pornire a fost în P-ța Libertății, în parcarea din fața Catedralei Romano-Catolice la ora 14, traseul parcurs fiind: P-ța Libertății, str. Ștefan cel Mare, str. Ady Endre, str. Rodnei, str. Fabricii, str. Avram Iancu, B-dul Traian, B-dul IC Brătianu și P-ța Libertății. Peste 100 de persoane au luat parte la acest tur ciclist, printre ei remarcându-se deputatul Kereskenyi Gabor, precum și consilierii Maskulik Csaba și Kovacs Mate.

Concret prin acest eveniment dorim să arătăm că suntem mulți cicliști în Satu Mare și că avem nevoie de o infrastructură ciclistă în tot orașul pentru că avem aceleași drepturi ca și automobiliștii“, a declarat directorul executiv al Societății Carpatine, Janos Mark Nagy.

Primul Critical Mass a fost organizat în 1992 în San Fransisco, care a avut ca obiectiv atragerea atenției asupra faptului de cât de neprietenos este orașul și circulația față de cicliști.  Scopul principal al defilării de astăzi a fost asemănător, atragerea atenției asupra cicliștilor și asupra situației circulației cicliste, ca o metodă alternativă de circulație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Peste 50 de elevi înscriși la concursul ”Recitatio”. Vezi câștigătorii

Concursul de recitări din lirica poeților sătmăreni ”Recitatio”, ajuns la a IX-a ediție, s-a desfășurat vineri, 27 martie, la Filarmonica...

Închide