Ultima actualizare: azi, 13:27
Locale

Poeta Cornelia Pop Bălan, sărbătorită la 60 de ani (FOTO)

cornelia pop balanPoeta şi traducătoarea Cornelia Pop Bălan, cunoscută sub pseudonimul Camelia Petrescu, a fost sărbătorită astăzi al Centrul de Creaţie Satu Mare, de către conducerea instituţiei, scriitori şi oameni de cultură din Satu Mare.

În deschiderea evenimentului, directorul instituţiei gazdă, Robert Laszlo, alături de preşedintele Asociaţiei Scriitorilor de Nord Vest, Felician Pop, i-au înmânat sărbătoritei o diplomă de excelenţă pentru contribuţia remarcabilă adusă culturii sătmărene, semnată de către preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

Rând pe rând, vorbitorii au rostit doar cuvinte de laudă la adresa poetei, subliniind în mod special contrastul dintre personalitatea tânără a acesteia şi vârsta pe care o împlineşte.

“În această torsiune existenţială, Cornelia Pop Bălan, este o fiinţă solară, stenică, mereu optimistă. Copilărindu-se de multe ori,  am vrut să-i spun Cornelia, la 60 de ani ar trebui să fii serioasă măcar ca o doamnă de 30, nu ca o puştoaică de 15. Artistul fiind o fiinţă proteică poate uşor să îmbrace orice mască”, a spus Felician Pop.

cornelia pop balan2

Organizatorii i-au pregătit sărbătoritei mai multe momente artistice, susţinute de George Negrea, Raluca Dumitru şi Florin Lăcătuş.

După momentele “oficiale” Cornelia a fost înconjurată şi felicitată de către prietenii care au onorat-o cu prezenţa. 

4 comentarii

 1. Zoli Răspunde

  Multa, multa sanatate si un calduros LA MULTI ANI!

 2. Berky Răspunde

  O
  mare
  Vita

 3. titi Răspunde

  Ce de kitsch!

 4. tuti Răspunde

  Măi titi, cățel prost! Atâta pricepi, atâta scrii! Satmarul mai are, din păcate, și analfabeți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.