Ultima actualizare: azi, 12:50
Locale

Un nou incendiu de vegetație uscată la Negrești Oaș. Au fost afectate 30 de hectare

incendiu-vegetatie-uscataÎn ziua de 26 martie, la ora 12.11, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Negreşti Oaş.

La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti Oaş, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului în colaborare cu S.V.S.U. Negreşti Oaş.                                                                                                                                          

Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia la întreaga pădure şi construcţiile private din vecinătatea acesteia.

Din păcate, au fost afectate de incendiu circa 30 hectare de vegetaţie uscată, litieră, lăstăriş şi arbuşti.

Reamintim cetăţenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, reamintim cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice :

  • Izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate;
  • Executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt;
  • Parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate;
  • Supravegherea arderii până la finalizarea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Elevii premianți la Târgul de Știință ”Ziua PI”

Ca in fiecare an in luna martie, elevii Liceului Teoretic German “Johann Ettinger”  participa la Targul de Stiinta “Ziua PI”,...

Închide