Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Campania antidrog a ajuns la Colegiul Ham Janos

foto 1 HJProblematica complexă a consumului şi traficului de droguri a fost dezbătută joi, 26 martie 2015, de către specialişti în domeniu cu elevii şi profesorii Colegiului romano-catolic Ham Janos din Satu Mare.

Astfel, în cadrul celor 3 întâlniri cu elevii, susţinute de doamna Puşa Câmpan, specialist în prevenire în cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consilere Antidrog, inspector principal Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, doamna Bianca Cuţin, psiholog în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Zsuzsa Borsi din cadrul Centrului Sfântul Paul al Organizaţiei Caritas.

Au fost discutate aspecte medicale, sociale şi infracţionale asociate consumului de droguri, dar şi sancţiunile penale prevăzute de legislaţia română celor care sunt implicaţi în trafic de droguri, elevii fiind implicaţi activ în toate activităţile.

În aceeaşi zi specialiştii au avut şi o scurtă discuţie cu cadrele didactice ale şcolii, care au primit informaţii privind atitudinea optimă pe care trebuie să o adopte atunci când întâlnesc cazuri suspecte de consum sau de trafic de droguri, fiind invitate să se implice activ în prevenirea răspândirii acestui flagel.

La activităţile coordonate din partea unităţii de învăţământ de consilierul şcolar domnul Frigy Szabolcs au participat 81 de elevi şi 15 cadre didactice. Pe parcursul întregii zile toţi elevii Colegiului s-au putut informa de la standul cu materiale preventive, dar au putut şi să admire afișele cu tematică antidrog realizate de elevii din întreg judeţul.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

Un comentariu

  1. CJRAE Răspunde

    campania antidrog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.