Ultima actualizare: azi, 17:50

Locale

Cea mai importantă expoziţie de câini din ţară are loc în weekend la Satu Mare

Molnar Zsolt, Dorel Coica, Vasile Papp, Radu Roca (10)Primarul Dorel Coica alături de preşedintele Asociaţiei Chinologice Satu Mare, dr. Molnar Zsolt şi preşedintele Colegiului de arbitri, Vasile Papp, au prezentat astăzi într-o conferinţă de presă detalii cu privire la expoziţia canină internaţională ce va avea loc în weekend la Satu Mare.

Potrivit acestora, expoziţia este cea mai importantă din ţară, având şi cel mai mare număr de vizitatorii, între 4000 şi 5000, spre deosebire de alte oraşe precum Bucureşti unde sunt câte 400 de persoane sau Cluj cu 1200.

În cele două zile vor avea loc trei competiţii, în care se vor întrece peste 2.200 de câini din 136 de rase din Europa şi din Statele Unite ale Americii.

“Sunt 752 de câini pe expoziţie, deci în total peste 2200. Din SUA avem cinci câini. În anul 2013 şi 2014 a fost cea mai vizitată expoziţie din ţară. La expoziţia aceasta se poate obţine titlul de campion al României”, a declarat Molnar Zsolt.

“La Satu Mare din 1977 am început prima dată aceste expoziţii, este cea mai importantă din ţară la ora actuală, cea mai bine organizată, cea mai elegantă şi cu un nivel calitativ”, a spus Vasile Papp.

Primarul Dorel Coica a afirmat că sprijină astfel de evenimente întrucât aduc la Satu Mare foarte mulţi vizitatori.

” Vor fi cel puţin 1.000 de cetăţeni care vor însoţi aceşti câini, oameni care vor dormi, vor mânca, vor face cumpărături, vor alimenta în Satu Mare. Din punct de vedere economic este un lucru foarte bun, de asta Primăria sprijină astfel de evenimente pentru că aduc şi un venit pentru comercianţi”, a spus Coica.

International Dog Show, eveniment cu tradiţie în Satu Mare ajuns la a 38-a ediţie, se va desfăşura în perioada 25-26 aprilie, în competiţie fiind înscrişi peste 700 de câini. International Dog Show, organizat de Asociaţia Chinologică Română Satu Mare, va avea loc în incinta și parcarea Pieţei Agroalimentare Rex, situată în cartierul Micro 17.

Competiţiile vor fi arbitrate de 12 arbitri internaţionali din România, Ungaria, Grecia, Macedonia, Ucraina, Slovacia, Croaţia, Polonia, Spania şi Belarus.

Câinii înscrişi la CACIB vin din 18 de ţări: 316 din România, 172 din Ungaria, 48 din Ucraina, 47 din Polonia, 40 din Slovacia , 22 din Cehia, 7 din Rusia, 5 din Statele Unite ale Americii, 4 din Lituania, 4 din Serbia, 3 din Danemarca, 3 din Croaţia, 2 din Spania, 2 din Italia, 1 din Elveţia, 1 din Austria, 1 din Germania şi 1 din Israel.

Arbitrarea CAC 2015 începe sâmbătă, de la ora 09:00, iar pentru CACIB la ora 14:00. Best in Show-ul de sâmbătă va avea loc în jurul orei 17:30. Duminică de la ora 10:00 începe arbitrarea pentru CACIB – ziua 2, iar Best in Show-ul se va desfășura în jurul orei 15:00.

Preţul unui bilet de intrare pentru vizitatori va fi de 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii.

6 comentarii

 1. adrian b Răspunde

  Cum puteti dl Molnar sa va afisati cu un infect ca asta .

 2. cetatean Răspunde

  Sa va fie ruşine domnule consilier doctor Ratiu ca folositi un asemenea lumbaj.

 3. adrian b Răspunde

  Da ,eu sunt consilierul doctor Ratiu si sunt un latrau pro Coica de la expozitia canina.

 4. adrian b Răspunde

  Ham ,HAM,Hamm vreau sa musc un pic si eu din docttore putin,nu conteaza imi pica si muie ceva .

 5. gogu Răspunde

  Mai bine s ă muşti altceva daca chiar vrei.

 6. diu Răspunde

  Felicitari primarului Coica pentru activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.