Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Draxlmaier a deschis o nouă fabrică la Brașov. Investiție de 50 milioane de euro ( Foto)

182577_articolDraxlmaier, unul dintre cei mai importanti producatori de componente pentru industria auto mondiala si un important angajator in Romania, a lansat o noua unitate de productie in localitatea Codlea, judetul Brasov.

Noul spatiu de productie a fost construit separat de fabrica deja existenta si este alcatuit din doua hale cu o suprafata totala de aproximativ 25.000 de metri patrati, situate in afara orasului Codlea. Aici se vor produce borduri, console centrale si usi pentru unii dintre cei mai mari constructori auto din lume, potrivit grupului german de piese auto.

Costul pentru constructia si dotarea acestor hale noi a fost de 50 de milioane de euro. Odata cu aceasta investitie, compania creeaza 500 de noi locuri de munca, pe langa cele 15.000 deja existente, in alte unitati de productie din Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si, bineinteles Brasov. La evenimentul de lansare a particpat si Victor Ponta care a declarat ca Draxlmaier este genul de companie pe care orice tara sau guvern si-o doreste sa fie prezenta pe plan local.

In anul 1993, Draxlmaier a investit pentru prima data in Romania, prin uzina de la Pitesti. In anul 1999 a inceput productia in Satu Mare si Timisoara, in anul 2000 a urmat uzina din Brasov si in anul 2003 cea din Hunedoara. in patru dintre fabrici se produc echipamente electrice, doar in Brasov se produc interioare. In plus, aici exista si un centru de cercetare si dezvoltare pentru interioare. Printre clientii Draxlmaier se numara: Audi, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Tesla si Volkswagen.

Sursa: www.wall-street.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.